Jump to content

Istrazna radnja


lorna45

Preporučene objave

Zanima me ako je dorh poceo provoditi istrazne radnje tj. pozivati svjedoke da daju iskaze, da li to znaci da je iduci korak podizanje optuznice ili ovisi o iskazima svjedoka, tj. da li postoji mogucnost odbacivanja kaznene prijave? Kaznena prijava je predana u studenom 2016., a svjedoci ispitani pocetkom srpnja 2017.. Da li su tu ispostovani rokovi o duzini trajanja istrage? Okrivljenik je dobio kaznenu prijavu i odluku o provodjenju istrage te da se ocituje o izboru odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidite čl. 229. ZKP-a, što se trajanja istrage tiče. Treba napomenuti doduše, da se ovim recentnim izmjenama i dopunama, tu stvari mijenjaju na gore po okrivljenike (dulji rok).

 

Glede upita o ishodu istrage, moguće je da ista završi podizanjem optužnice ili pak odbačajem kaznene prijave (obustavom postupka). Po pitanju vjerojatnosti, prva opcija je izglednija, ali nije sigurna, jer svaki slučaj je svijet za sebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija