Jump to content

Dodatna edukacija u ugovoru


nacitani.blesan

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Ovako,2012, 2013 i 2014 godine poslodavac mi je (svake godine zasebno) platio školarine magisterija za te tri akademske godine. Za svako plaćanje morao sam potpisati (identičan) aneks ugovora u kojem je navedeno da moram ostati raditi kod poslodavca dvije godine nakon završetka studija.Magisterij sam zavrsio u rujnu 2015.

 

Obzirom da sam tada bio zadovoljan uvjetima na poslu nisam se previse zamarao s tim vezanjima, a i tada nisam imao nekog izbora.U međuvremenu uvjeti na radnom mjestu su se drastično promjenili, a nedavno sam dobio ponudu za posao koju je jako tesko odbiti i sada na osnovu navedene situacije, zanimaju me dvije stvari:

 

1.Da li se te vezajuće dvije godine iz svakog aneksa ugovora zbrajaju pa na kraju ispada da moram ostati raditi 6 godina za tog poslodavca,tj. sada jos malo pa 4 ili sam dužan ostati kod poslodavca dvije godine (koje sad uskoro ističu) s težinom iznosa sve tri zbrojene školarine?

 

2.Da li se približavanjem kraju obveznog roka vezanja za poslodavca potpisanim aneksima (za period koji zapravo je, odgovorom na prvu tocku) taj iznos smanjuje, te ako bih sada odlucio prekinuti ugovor morao bih vratiti razliku novaca u odnosu na to koliko je vremena prošlo i koliko je do isteka ili moram vratiti cijeli iznos školarina koji je uplaćen?

 

Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nijedno od navedenih pitanja nije zakonom regulirano, pa ovisi o dogovoru između Vas i poslodavca. Po tome kako pišete da aneks glasi, moje tumačenje bi bilo - dvije godine nakon završetka studija, a ne u zbroju 6 godina.

Što se tiče drugog pitanja, nema zakonske obveze o nekom razmjernom smanjivanju naknade poslodavcu, ako to niste tako ugovorili ugovorom o radu ili aneksom, pa bi, po mom mišljenju, prekinete li prije rujna 2017. godine ugovor o radu, trebali platiti cijeli iznos školarina.

Međutim, do isteka tog roka je mjesec i pol dana - ako dogovorite s poslodavcem korištenje godišnjeg odmora i mjesec dana otkaznog roka, to je praktički to - ako, dakako, možete postići takav dogovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija