Jump to content

Zastarjevanje ubojstva


miki222

Preporučene objave

Poštovani zanimalo bi me mišljenje za jedan slučaj koji sam saznao . Radi se o stricu koji je prije 37 godina istukao vlastitog oca i zadao mu smrtonosne udarce od kojih je završio u bolnici gdje je uspio dati izjavu ondašnjoj miliciji tko ga je istukao. Nakon sve lječničke muke otac strica umire , stricu se sudilo čak bilo je i u novinama .stric dobiva presudu zatvora. U koji nikad nije dospio iz razlog kojeg sam doznao kad je umirao moj otac i priznao mi je kao je on potplatio doktora koji je operirao oca od strica da prepravi lječničku dokumentaciju tako da ispadne smrt lječniničkim neuspjehom .znaci stric daje žalbu na presudu s prepravljenim lječničkim dokumentima i iuvlači uvjetnu kaznu.zanima me dali se stric izvukao nekažnjen dali zastarjeva ubojstvo? Moj je otac brat strica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na stranu pitanje zastare (i puno važniji problem u dokazivanju navedenih tvrdnji oca), ovdje bi se radilo o obnovi postupka na štetu okrivljenika, a koja je prema našem ZKP-u dozvoljena isključivo (govorim o slučajevima kada je donesena presuda, ne i rješenje) kada je postupak pravomoćno okončan tzv. formalnom presudom odnosno presudom kojom se optužba odbija, sukladno čl. 503. ZKP-a.

 

Ovdje je postupak okončan pravomoćnom osuđujućom presudom, najvjerojatnije za tešku tjelesnu ozljedu.

 

Što se tiče involviranosti strica u slučaj krivotvorenja liječničke dokumentacije, obzirom na protek godina, tu je definitivno nastupila zastara kaznenog progona, čak i da je stric živ.

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija