Jump to content

Etažiranje(?) stana


schteph

Preporučene objave

Pozdrav,

suvlasnik sam stana u centru Zagreba. Kao i mnogi ti stari stanovi, kvadratura stana unesena u vlasnički list ne odgovara stvarnoj kvadraturi. Generalno mi je rečeno da se za to treba čekati etažiranje kompletne zgrade(ulaza) tako da se preraspodijele svi zajednički dijelovi u podrumu na tavanu i da se onda u sklopu toga napravi i konkretna izmjera stana.

Netko drugi mi je rekao da se to može napraviti individualno (ako se dobro sjećam nazvao je to "individualni etažni elaborat) te da se ne mora čekat kompletno etažiranje cijelog ulaza.

 

Može neki savjet kako se to rješava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poštovani,

Istina je da se može napraviti individualni elaborat samo za Vaš stan. Takav elaborat se tada predaje na ovjetu Uredu državne uprave službi za graditeljstvo, odnosno nadležnom uredu Grad Zagreba, radi ishodovanja potvrde o samostalnoj uporabnoj cjelini. Nakon toga se takav prijedlog predaje u gruntovnicu radi izmjene opisa stana. Tako je to do sada funkcioniralo.

Međutim, neznam da li je Vaš stan upisan u glavnu zemljišnu knjigu (GK) ili u knjigu položenih ugovora (KPU)?

O odgovoru na to pitanje ovisi koje korake morate poduzeti.

U slučaju da je stan upisan u KPU, tada se ispravak opisa i kvadrature može učiniti kroz postupak povezivanja GK i KPU, ako taj postupak nije okončan.

U suprotnom, tada je procedura onakva kakvu sam najprije spomenuo. No prije nego bilo što od navedenog poduzmete, ne bi bilo na odmet da se dobro raspitate u gruntovnici da li je opis stana moguće promijeniti na ranije opisani način, jer su u tijeku neke promjene u odnosima katastra i gruntovnice glede podjele poslova (katastar uređuje list A, a gruntovnica listove B i C), pa mi nije mi jasno u kojoj su oni fazi.

Eto, nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija