Jump to content

mjesecni obracun placa


pult

Preporučene objave

postovanje,

radim u bolnici i ravnateljstvo i sindikat ( ako se ne varam ) su dogovorili da na kraju mjeseca ne racunaju + , - 6 sati. tako dobijemo na 7 prekovremenih placeno 1, a na -7sati na kraju mjeseca od place nam se oduzima samo 1 radni sat.

smije li bolnica tako racunati nasu satnicu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

nakon razgovora s nadredjenima odgovoreno mi je " rijec je o internom dogovoru bolnice i sindikata ". je li diskriminacija ako kolegama koji zele slobodne dne ( umjesto placeno prekovemeno ) NE RACUNAJU + , - stnicu kao nama koji trazimo placeno?

takoder me interesira je li zakonito tim kolegama "  trpat " prekovremene ( neki imaju preko 212sti / mj. dok nama gledaju da ne prelazimo mj. satnicu ) dok nama korigiraju razpored.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema nikakvih internih dogovora,kolektivni je jasan.

"Poslodavac je obvezan svakom radniku platiti prekovremeni rad. Ako radnik to želi, poslodavac će na njegov pisani zahtjev umjesto uvećanja plaće po osnovi prekovremenog rada iz stavka 1. podstavka 4. ovoga članka odobriti korištenje slobodnih dana prema ostvarenim satima prekovremenog rada u omjeru 1:1,5 (1 sat prekovremenog rada = 1 sat i 30 minuta za utvrđivanje ukupnog broja sati i slobodnih dana), sukladno mogućnostima organizacije rada."

čl.51 st.11 http:// http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_12_143_3074.html

pazi da ti se samo negdje službeno vode svi stvarno određeni sati pa kad se nakupi dovoljno zahtjev za isplatu a ako ne plate tužba.

uređeno: od sivko
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

je li diskriminacija ako nama koji smo trazili placu za prekovremene slazu razpored ispod satnice ( npr, ak je mjesecna stnica 184 kao za kolovoz, nama slazu do 184h / mj. radnicima koji zele slobodne dne slazu i do preko 200h / mj. i racunaju im  prekovremeni za prekovremeni. nama tek nakon te " interno dogovorene kolicine prekovremenih " uracunavaju prekovremene?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Propisani put kod diskriminacije je pritužba poslodavcu odnosno osobi koja je unutar poslodavca ovlaštena za zaprimanje takovih pritužaba. No, tu možete pretpostaviti kako bi se reagiralo. Druga opcija je sud, iako moram napomenuti kako je u ovom slučaju osnova diskriminacije upitna. U načelu bi mogla doći u obzir, ali ...

Treća opcija je kako Sivko piše - pučka pravobraniteljica. Eventualno vidjeti i Inspektorat rada.

Bit priče je zapravo u tome što vi sami želite i koliko ste daleko spremni ići u tome. Bilo tko ovdje može lakonski reći da prijavite, no nitko od tih ljudi nije u vašoj koži. Stoga, ako ste spremni ići do kraja, pod svaku cijenu, prijavite na sve adrese ovdje spomenute. Ako niste, onda progutajte knedlu ili potražite sreću drugdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija