Jump to content

Extreme3003

Preporučene objave

Molim vas ako mi netko može objasniti zašto i kako se vanparnični postupak promijeni u parnični postupak i što to u sudskom postupku znači? :cita:

 

Radi se prije o prijedlogu, sada o tužbi: "susreti i druženja sa roditeljem". Do sada je postupak bio vanparnični, a sada je parnični (poziv je za parnični postupak, za glavnu raspravu, a broj spisa, kao i sve drugo je isto).

 

Od pokretanja postupka od strane djetetovog oca, ono što se promijenilo je-otac djeteta je napustio drzavu, ne zna se dali će se vratiti... Sto se potvrdilo od strane suda.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

promjena upisnika iz izvanparničnog u parnični znači da prije nije bilo sukoba, suprotstavljenih strana, a sada pretpostavljeno ima - sudac želi osigurati sva procesna jamstva drugoj strani (postaviti mu privremenog zastupnika, koji će se sigurno protiviti susretima i druženjima radi zaštite interesa svoje stranke, opreza radi), tako da mu presuda ne padne.

bez više informacija, ne mogu dati upućeniji odgovor. što se samog postupka i načina vođenja rasprave tiče, tu nema neke velike razlike, sud će i dalje izvesti sve predložene dokaze i provesti raspravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sudac želi osigurati sva procesna jamstva drugoj strani (postaviti mu privremenog zastupnika, koji će se sigurno protiviti susretima i druženjima radi zaštite interesa svoje stranke, opreza radi), tako da mu presuda ne padne.

 

Molim vas ako može pojašnjenje ovog dijela. Čitam, ali nisam sigurna na što se odnosi. Na koga mislite pod "drugoj strani".

 

Što se tiče više informacija i nema ih puno; ja sam prije bila predloženik, sada tuženik. Prije nije bilo velikih sukoba, nekih nesuglasica oko prijedloga je bilo. Sada, točnije ima godinu dana, se promijenilo ono što sam napisala-otac djeteta koji je predložio izmjenu susreta i druženja je napustio državu, boravište mu je nepoznato, kao i to dali će se vratiti. Na zadnjem ročištu je rečeno da su informacije gdje je on "rekla-kazala". Službenih informacija o tome gdje je on nema.

 

Ažurirano

 

što se samog postupka i načina vođenja rasprave tiče, tu nema neke velike razlike, sud će i dalje izvesti sve predložene dokaze i provesti raspravu.

 

Molim vas dali postupak počinje iz početka? Do sada je bilo nekoliko ročišta, a ovo sada je poziv za glavnu raspravu u pravnom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija