Jump to content

Livada kao parking


Lega50

Preporučene objave

  • 11 mjeseci kasnije...

Poštovani,

posjedujem pašnjak od cca 2.000 kvadrata na atraktivnoj lokaciji u Istri. Parcela je odmah uz cestu te graniči sa tri građevinska zemljišta na kojima su izgrađeni apartmani. Pokušala sam na razne načine doći do informacije o tome hoće li se barem u budućnosti GUP-om moći prenamijeniti, budući da ne postoji zdrava logika po kojoj je samo ono i još jedno pored njega (vlasnik u Sloveniji) negrađevinsko. Saznavši da su po tom pitanju uključeni brojni drugi interesi, odustala sam od daljnje rasprave s lokalnom ''gospodom''. 

Moje pitanje je, da li je i na temelju kojeg zakona propisana zabrana korištenja pašnjaka u svrhu parkirališnog mjesta, bez građevinskih radova naravno. Budući da je riječ o ravnom terenu uz prilaz cesti za ''divlji'' parking kakvih ima na desetke po Hrvatskoj potrebno bi bilo samo održavati prohodnost terena.

Hvala unaprijed.

Srdačan pozdrav,

K.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Spitfire je napisao:

Zakon o poljoprivrednom zemljištu, glava III

 

Hvala vam na odgovoru. Glava III navodi da je zabranjeno koristiti takvo zemljište u nepoljoprivredne svrhe, osim u određenim slučajevima...no zar nije ta odredba vezana uz prenamjenu i promjenu strukture čestice (izgradnja objekata, promjena površine tla i sl.)? Ja bih u ovom slučaju održavala travnjak kao što i jest bez ikakvih promjena. Budući da je riječ o ravnoj površini, mogla bi poslužiti kao parking.(?)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, KarlaJ. je napisao:

Glava III navodi da je zabranjeno koristiti takvo zemljište u nepoljoprivredne svrhe, osim u određenim slučajevima

A parking nije poljoprivredna svrha.

Vidite, kako i zašto taj dio nije u građevinskom području ne ulauzim, no da bi ste se zakonski bavili nečim takovim treba vam registrirana djelatnost sa MTU za takovo što. Trenutno poljoprivredno zemljište koje nije u građevinskom području ne ulazi u to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija