Jump to content

Dugovi za režije pri kupnji nekretnine


mortifikator

Preporučene objave

Pozdrav svima,

molio bih za savjet. Naime, u pregovorima sam oko kupnje stana. U kupoprodaji posreduje agencija za nekretnine, i oni su me obavijestili prije nego se odlučim za kupnju, da prijašnji vlasnik stana ima poprilične dugove za režije, te da se trenutni vlasnik obvezuje platiti te dugove od novca koji dobije kupoprodajom tog stana.

Iz agencije me uvjeravaju da ti dugovi nemaju apsolutno nikakve veze sa mnom kao potencijalnim budućim vlasnikom tog stana, te da ne mogu imati apsolutno nikakvih eventualnih problema, primjerice prilikom prebacivanja režija na moje ime, jer se dugovi vode pod OIB prijašnjeg vlasnika. Navode da u stanu nijedan energent nije isključen - struja je plaćana redovito, a dugovi su za plin, vodu te pričuvu, koji se ne mogu isključiti. Poslali su mi na uvid specifikaciju troškova. Sva dugovanja su prema ZG Holdingu, odnosno GSKG, te Vodoopskrba i odvodnja i Gradska plinara.

Na vlasničkom listu nema upisanog nikakvog tereta, sve je čisto.

Da li mogu biti siguran i vjerovati informacijama koje sam dobio od agencije, i da li imate kakve savjete da se dodatno raspitam i gdje, te eventualno da tražim neke dodatne stavke u predugovoru, ili neki drugi način na koji bih se mogao zaštititi?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bi bilo loše razmisliti da platite te režijske troškove, ali da se za toliko umanjuje kupoprodajna cijena. I to se uglavi u ugovor i plati se toliko manje. To je po meni najsigurnije. Za svaki slučaj, nakon podmirenja troškova tražiti od svih komunalnih i ostalih službi potvrdu da dugovanja nema. Agencija gleda svoj interes i bitno je da proda nekretninu, nisam siguran koliko bi bili voljni kasnije se uplesti u nekakve sporove. A može ih biti, jer npr. ako Vam isključe plin (plinara to može), ponovno uključenje, koje se naravno plaća, može Vam se uvjetovati podmirenjem svih troškova, bez obzira tko ih je uzrokovao. Znam da je tako kod elektre, ali bolje ne riskirati niti s ostalima.

Po meni, napravite ovako kao što sam naveo u potcrtanom tekstu i nećete imati problema. 

uređeno: od Andrija Katalenić
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija