Jump to content

prijedlog za ovrhu


anton887

Preporučene objave

Poštovani,

Smatram da nema bitnih novina što se toga tiče. Stavljate iste podatke kao i do sada. Malo je izmjena glede OIB-a, koji očito sada sud i javni bilježnik ne pribavljaju po SD. Znači, OIB-e treba znati i navoditi ih u prijedlogu za ovrhu.

Osim toga, članak 39. st.1. Ovršnog zakona sada spominje punomoćnike i zakonske zastupnike ako ih stranke imaju, njihove adrese i OIB-e. To može biti bitno kod pravnih osoba (članovi uprave, direktori), ali i po pitanju maloljetnika (roditelji, skrbnici).

Možda bi u tom dijelu trebalo pripaziti, jer će zasigurno biti razilaženja oko toga da li se trebaju navoditi ti zz ili ne.

Eto, nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

Lp.

uređeno: od sevo
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 2 sati , anton887 je napisao:

znači li to da ako je obrt ili pravna osoba treba tražiti u sudskom registru tko je osoba ovlaštena ili direktor pa ih navesti?

ovdje treba naglasiti  da je obrt način obavljanja gospodarske djelatnosti  glede čega nije niti fi zička niti pravna osoba. i upravo zbog toga za obveze nastale u obavljanju obrta odgovara obrtnik, odnosno fizička osoba. .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija