Jump to content
Ruby_Danderfluff

Praksa nekih osiguratelja

Preporučene objave

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio orsus67
   Prije neki dan skrivio sam prometnu nesreću. Dogodilo se u ranim jutarnjim satima u gradu. Dok sam se spuštao ulicom u autu, odjednom sam osjetio udarac. Očito me umor savladao na sekund i udario sam u auto koje je djelomično bilo parkirano na cesti uza zid. Jednu stranu auta sam ja izudarao a druga je udarena uza zid. Moje auto je bilo jeftino i staro tako da me nije toliko briga. Ono što me brine je da ne znam hoće mi osiguranje pokriti troškove za popravak tog udarenog auta. Zvao sam policiju i imao sam 0.58 na alkotestu, što me malo i čudi jer zadnje sam popio radler u kafiću, i gemišt dva sata prije toga. Mislio sam da je to izašlo iz mene, no bio sam umoran.  Policajac mi je rekao da slijedi prekršajna prijava, i kazna 2500 kn, te da će mi grad ispostaviti račun za stup koji sam udario i čišćenje stakla itd. Još ništa nije došlo poštom. OK, no ono što me najviše brine je da mi osiguranje neće pokriti troškove za popravak drugog auta jer sam imao 0.58. Da li netko nešto više zna o svemu tome?
  • objavio blackkidneysgrill
   Dobar dan,
   posto mi ovaj forum puno pomaze pri pronalasku pravnih savjeta, odlucio sam postaviti par pitanja na koje su mi potrebni odgovori.
    
   Dakle, moja djevojka i ja sudjelovali smo u teskoj prometnoj nesreci - kao suvozaci. Prometna nesreca dogodila se prije godinu i pol dana. Njoj su utvrdjene teske tjelesne ozljede, odnosno fraktura dva lumbalna kraljeska. Kraljeznica joj je operirana nakon prometne nesrece, te kasnije prilikom vađenja sarafa. Sveukupno je bila hospitalizirana 7-8 tjedana, prosla je razne pretrage (ukljucujuci razno-razna zracenja), 2x fizikalne terapije po 3 tjedna i 1x 2 tjedna, te je psihicki tesko podnijela razdoblje nakon prometne nesrece. Prije nesrece je stazirala, a zbog svega je izgubila privremeno i nastavak staza - od tada je nezaposlena. Za sve postoji dokumentacija i angazirali smo odvjetnicu kako bi lakse prosli kroz cijeli proces naplate odstete od osiguranja.
   Bitna cinjenica u svemu ovome je da cura prilikom prometne nesrece nije bila vezana siguronosnim pojasom. Mlada je osoba od 20 godina i nosit ce rez uzduž leđa cijeli zivot, a sigurno ce imati i tegobe prilikom nagle promjene vremenskim ne(prilika).
   Posto mi sestra radi u istom osiguranju od kojeg se cura potrebuje naplatiti, nesluzbeno doznajemo da joj planiraju maksimalno isplatiti 40ak tisuca kuna, a ukoliko se zatrazi neki poveci iznos (tipa preko 120 tisuca kuna), da mogu odbiti zahtjev za isplatu odstete i ne isplatiti nista.
    
   Osiguranje je smatra odgovornom za ne korištenje pojasa, te je tim cinom doprinesla navedenim ozljedama.
   Pitanja glase..
   Moze li osiguranje odbiti isplatu stete u cijelosti, zbog poveceg iznosa trazene odstete?
   Moze li se pravno smanjiti ili pobiti utjecaj njene suodgovornosti za dobivanje ozljeda, zbog nekoristenja siguronosnog pojasa?
   U kojem postotku bi joj trebali smanjiti odstetu zbog nekoristenja siguronosnog pojasa? (Kako tocno to ide u praksi?)
    
   Ispricavam se na poduzem postu i nadam se da je objavljen na dobrom mjestu, hvala unaprijed!
  • objavio nissanmastodon
   Pozdrav svima, imam par nedoumica glede prometne nezgode koja mi se dogodila.
   Vozim se cestom u zavoju, te gledam gdje ću parkirati. Uz mene je bio suvozač, te nakon što sam vidio da ne mogu naći odmah parking (radi se o cesti uz gradilište, puno prometa i strojeva), stanem, pustim suvozača da izađe iz auta, te krenem voziti dalje prema slobodnom mjestu uz cestu. Odmah nakon što sam krenuo, svojim desnim prednjim krajem, u moj lijevi prednji kraj me udari auto koji me je zaobilazio ( dok se ubacivao u moju traku). Radi se o tome da je to bila puna linija (zavoj). Odmah smo razmijenili podatke, europsko izvješće i slično.
   Međutim, mene zanima jesam li ja trebao odmah uključiti sva 4 svijetla, iako ni sam nisam siguran koja bi bila svrha toga, jer sam ja na trenutak stao, pustio suvozača van, te odmah nastaviti voziti. Vozač drugog auta kaže da je mislio da stojim (što ima smisla jer sam  i stao na trenutak), ali kako sam krenuo tako je i vozač, koji je krenuo motati u moju traku udario u moj prednji lijevio dio.
   Koliko sam ja tu kriv?
   Moj je crveni automobil, drugi vozač je plavi.

  • objavio the_chosen_one
   Poštovani, evo imam i ja jedno pitanje tj. molbu.
    
   Ukratko, živim i radim u Njemačkoj. Vozim auto sa njemačkim tablicama. Za Uskrs smo bili u Hrvatskoj i imao sam nesreču. Nisam bio kriv. U Njemačkoj je napravljena procjena koja je poslana Hrvatskom osiguranju. Drugi vozač uredno prijavio da je kriv. Ja sam u međuvremenu auto odveo na popravak. Nakon popravka sam napravio potvrdu o popravku kod ovlaštenog procjenitelja i to dostavio Hrvatskom osiguranju. Nakon nekog vremena isplačena je šteta umanjena za 19% poreza koji je u Njemačkoj i umanjena za dodatnih 30% iz razloga jer nije dostavljen račun popravka. Radi se o velikoj šteti tako da je i ovo umanjenje jako veliko.
    
   Mene zanima dal jest to tako ili osiguravajuća kuća u Hrvatskoj pokušava na sve moguće načine da uštedi?
    
   Dal mogu poduzeti nešto u vezi toga?
    
   Unaprijed zahvaljujem!
    
  • objavio amoretto
   Pozdrav, zanima me, ukoliko imam dvije ili više polica osiguranja koje pokrivaju iste štetne događaje, mogu li po svakoj polici tražiti naplatu štete? Npr. kupim dvije police auto kaska jer jednostavno mogu ili imam izljev u stanu i štetu na parketu, a jednu policu ima zgrada koja to pokriva, a drugu imam ja jer sam osigurao stan u svom aranžmanu.
 • Online korisnici×