Jump to content

Novi ugovor o radu


Triggerius

Preporučene objave

Pozdrav! 

Probati ču objasniti što kraće a da bude razumljivo. 2015 godine zatečen sam na radnim mjestu za koje nemam stručnu spremu. Dobio sam rok od 3 godine da  steknem uvjete. Mojem ugovoru koji sam dotad imao pridodan je aneks koji to tvrdi. Godinu dana kasnije, 2016, promjenio se ravnatelj i novom sistematizacijom htjeli su meni i 20 ostalih u firmi poništiti ugovore i anekse i degradirati nas na odgovarajuća radna mjesta. Kako radničko vijeće to nije dopustilo, naknadno smo dobili nove ugovore i anekse o roku završetka školovanja. Meni moj traje do početka 2019.

 

Sada se opet promjenio ravnatelj i napravljena je nova sistematizacija. Spušten sam na niže radno mjesto i promijenili su mi odjel. Ugovor sam primio danas. Što mogu učiniti da mi se ispostuje stari ugovor i rok završetka školovanja..

Hvala, nadam se da sam bio jasan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po Statutu HPA, koji sam našla na njihovoj stranici, vidim da se na prava zaposlenika odnose:

Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta, Pravilnik o placama, naknadama, i drugim mateiilalnim privima djelatnika i Pravilnik o radu, disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti.

U tim pravilnicima biste morali naći odgovor na svoje pitanje vezano uz svoja prava. Ako govorimo općenito o Zakonu o radu (koji se ovdje po meni i ne primjenjuje), na dispoziciji je poslodavca na koje će radno mjesto smjestiti radnika, a radnik koji smatra da mu je povrijeđeno neko pravo, može poslodavcu uputiti zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa, odnosno u rokovima koje sadrži ZOR, podnijeti tužbu radi odluke poslodavca kojim se krši radno pravo radnika (s neizvjesnim uspjehom, jer su naši sudovi praktički odbijali zahtjeve radnika u svim drugim slučajevima koji nisu bili nezakoniti otkaz ili potraživanja iz radnog odnosa).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija