Jump to content

Ozljeda na radu?


dara068

Preporučene objave

Poštovani,
na putu za posao pala sam sa skutera. Nitko osim mene nije ozlijeđen, ali ću dobiti od policije prekršajnu prijavu za izazivanje prometne nesreće. Poslodavac će predati zahtjev za ozljedu na radu, skoro sve papire iz hitne i policije sam predala. Na posao sam išla putanjom koja nije najkraći put , a pala sam nešto manje od sat vremena prije početka rada. Može li mi netko reći imam li šanse za dobivanje 100% bolovanja po osnovi ozljede na radu? I drugo pitanje, obzirom da do isplate sljedeće plaće, vjerojatno neće biti donijeta odluka o ozljedi na radu, hoću svejedno dobiti 100% plaće? 
Hvala unaprijed na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz iskustva svojih radnika, zahtjev će biti odbijen i to iz razloga što ste krivi za nesreću (HZZO inzistira na prilaganju policijskog zapisnika). Ukratko, HZZO odbija sve što može pa i opravdane ozljede.

Poslodavac će izvršiti isplatu plaće sukladno Vašoj trenutnoj doznaci, ne znam zašto bi Vam unaprijed isplatio po odluci koja nije na snazi.

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija