Jump to content

Prekid zatvorske kazne


barkovic

Preporučene objave

Suprug mi se nalazi na izdržavanju kazne u Glini i nakon rutinske kontrole 23.08kod liječnika na Svetom Duhu u Zagrebu, zakazana mu je hitna operacija zbog ponovnog odstranjivanje karcinoma na mjehuru. U Glini mu je referentica rekla vec 22.08 rekla da ce osobno sve dostaviti sucu izvršenja kako bi prekinuli kaznu zbog operacije, na sto je inzistirao i njegov liječnik i ekstra napisao u papirima. Međutim sad sam se čula sa suprugom i rekao mu je da mu je danas referentica rekla da nije jos ništa poslala a nije sigurna hoće li i u ponedeljku stići. Molim vas, ako znate, koja je procedura da se ja sama obratim sucu izvršenja, da li je to uopće moguće, i na koji način mogu tražiti kopija liječničkih nalaza iz zatvora- postoji li uopće šansa da to dobijem? Ili je najbolje uključiti odvjetnika pa da in to riješava? Hvala unaprijed na odgovorima i LP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molbu za odobravanje prekida izvršavanja kazne zatvora može podnijeti i član obitelji zatvorenika, a sa kojom se zatvorenik mora suglasiti. Jasno, u ovom slučaju, osim suprugove suglasnosti morat ćete priložiti i odgovarajuću medicinsku dokumentaciju, kojom potkrepljujete osnovu po kojoj tražite prekid.

Po mom mišljenju, imajući u vidu osjetljivost prirode, smatram da bi upravitelj trebao imati razumijevanja te da biste mogla otići tamo i zatražiti kopiju med. dokumentacije te primjerak potpisane suglasnosti supruga i poslati sve nadležnom sucu izvršenja. Druga opcija je otići liječniku i tamo dobiti dokumentaciju, ali i dalje morate imati i suglasnost supruga. Moja sugestija je da nazovete prethodno telefonom upravitelja, objasnite mu situaciju i zatražite razumijevanje i pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema vam neke šprance, doslovce se napiše -

"Ja, ime vašeg supruga, suglasan sam sa podnošenjem molbe za odobravanjem prekida izdržavanja kazne zatvora.

U Glini, XY.XY.2017.

potpis supruga".

Inače, ta suglasnost se može i naknadno dati, no smatram da vam je oportuno i ekonomično da je odmah u startu priložite (ne gubite na vremenu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija