Jump to content
dara068

Pad sa skutera - prometna nesreća

Preporučene objave

Bok!

Prije neki dan pala sam sa skutera, proklizio je prilikom kočenja na semaforu. Zvala sam hitnu, imam ozljede, policija je napisala da će podnijeti prekršajnu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće, alkotest je bio 0,0. Nisam nikog drugog ozlijedila niti je bilo materijalne štete.  Koliku kaznu bih mogla dobiti i hoću li imat pravo žalbe? Novi sam vozač, nemam nikakvih prekršaja općenito od prije.

Uređeno od dara068

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Po meni brzina je bila u redu, ali ne znam ni kako se to utvrđuje. Policija je pričala s mojim mužem koji nije ni vidio nesreću i nisu mom suprugu ništa dali da potpiše,  nikakav zapisnik.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Policija može podnijeti prekršajnu prijavu koja ide na sud, pa bi morala ići, ali je vjerojatnije da će ti izdati prekršajni nalog. Na njega ćeš se žaliti, pa će konačnu presudu donijeti sud, ali će o sadržaju tvoje žalbe ovisiti hoće li te zvati. Npr., ako priznaješ prekršaj i moliš ublažavanje kazne, najvjerojatnije te neće zvati, nego će odlučiti na temelju pisane žalbe. Ako ćeš negirati prekršaj, vjerojatnije je da će te zvati, ali u tom slučaju možeš poslati pisanu obranu, pa opet nećeš morati osobno tamo ići.

Kako si se mislila žaliti?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Još ne znam, ovo mi je prvi prekršaj u životu pa nemam iskustva i još uvijek sam malo pod šokom. Kakve bi mi bile šanse da negiram prekršaj? Što bi po vašem mišljenju bilo pametno učiniti u ovoj situaciji? 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kako možeš negirat kad si pala?Brzina je trebalabit manja pa bi se sigurno zaustavila.Priznaš prekršaj,izjaviš da ti je žao,prvi prekršaj i tražiš smanjenje kojeg će i bit.Plaćaš 2/3 od dosuđene kazne u zadanom roku.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kao što kaže sivko, mislim da nemaš što negirati. Vozila si i pala, nema tu neke znanosti, a za to se uvijek tuži za neprilagođenu brzinu (opći pojam koji pokriva svašta).

Možeš negirati, tražiti vještačenja, navoditi da je bilo ulja/šljunka na kolniku, ali pitanje je što će sud dozvoliti, a ako te osudi (vjerojatno svejedno hoće), onda plaćaš i sve troškove.

Uglavnom, priznanjem i kajanjem ćeš si sigurno ublažiti kaznu, pa čak i značajno.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne znam da li ce vam pomoci jer je proteklo dosta vremena od kad je moja supruga dobila kaznu za prekoracenje brzine. Pretjecala je traktor po pasjoj vrucini sa 71km/h kako je izmjerio dopler. 70km/h je bila dozvoljena brzina prije znaka ograničenja od 50Km/h. Dakle preticanje je zavrsila neposredno prije znaka od 50Km/h. Otisao sam na uvidjaj na lice mjesta i sve izmjerio. Trazili smo suocavanje i policajac nije dosao na suocavanje.  Jedino sto sam uspio cuti od sudca je da je "priznanje krivnje" to sto je supruga potpisala zapisnik. Onda me istjerao van tako da mu nisam ni uspio reci da mjerenje (kontrola brzine) dopplerom se ne priznaje za udaljenosti manje od 400m. On je u rjesenju napisao da je ubjeđen da ce ona ponovit prekrsaj (iako je to bio prvi i svi je zekaju kako sporo vozi)  i odrapio je max. kaznu. Mene je to sve toliko razljutilo da sam se zalio dalje i otislo je u zastaru. Upute sam nasao na Legalisu. Medjutim nedugo nakon toga zastarni rok su sa 2 godine produzili na 4. Kako je sada ne znam. Tako da bi vam ta opcija bila jednaka igranju lota. Žalite se samo ako imate osnova za zalbu, a koliko mi se cini da nemate jer imate dugi trag kočenja i pali ste. Dakle neprimjerena brzina + nepoštivanje razmaka izmedju vozila.

Imam premalo podataka da bih vam mogao nesto drugo savjetovati osim sto su vam vec savjetovali. Ostaje vam nadati se da ce sudac/sutkinja imati razumjevanja za vasu situaciju. Ako dobijete par tisuca kuna ne znam da li je uputno traziti da vam pretvore to u rad za opce dobro jer vam je to udar na budzet.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×