Jump to content

Izlaz iz dvorista na dvije ulice


Tomislav2703

Preporučene objave

Poštovanje,

unazad godinu dana ispred moje zgrade (plavo oznaceno na slici) ostali smo bez par parkirnih mjesta. Naime, preko puta zgrade su kuće koje imaju svaka svoje dvorište i izlaz iz istih na ulicu preko puta moje (kod zelenih kružića na slici). Prošle godine je jedan iz tih kuća probio dvorište i napravio si izlaz i u našu ulicu, stavio tablu zabranjeno parkiranje i znak za odvoz auta paukom. Ove godine to je napravio i drugi dvije kuće dalje (crveni kružići na slici). Tu su se auti parkirali bočno kad više ispred zgrade nije bilo mjesta, a sad se to više nemože radi njihovih vozila u dvorištu. Pitanje glasi, da li je pravno moguće dobiti dozvolu za takvo što, da li oni to smiju napraviti po zakonu ili su to sve radili na svoju ruku? Ionako je problem sa parkingom, te je ovo sad jos dodatno otežalo situaciju. Ako netko zna, pa da me savjetuje. 

Unaprijed hvala

sketch-1503845197545.png

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Tomislav2703 je napisao:

unazad godinu dana ispred moje zgrade (plavo oznaceno na slici) ostali smo bez par parkirnih mjesta. Naime, preko puta zgrade su kuće koje imaju svaka svoje dvorište i izlaz iz istih na ulicu preko puta moje (kod zelenih kružića na slici). Prošle godine je jedan iz tih kuća probio dvorište i napravio si izlaz i u našu ulicu, stavio tablu zabranjeno parkiranje i znak za odvoz auta paukom. Ove godine to je napravio i drugi dvije kuće dalje (crveni kružići na slici). Tu su se auti parkirali bočno kad više ispred zgrade nije bilo mjesta, a sad se to više nemože radi njihovih vozila u dvorištu.

Niste 'ostali bez parkirnih mjesta', jer ste se zapravo parkirali na prometnici gdje ne bi smjeli.

Ulica Side Košutić (da - ulica, ne parking) je na tom djelu ukupno široka između 11 i 11,5 metara, ali su okomito označena parkirna mjesta koja su cca 5 metara. Tako ostaje za kolnik između 6-6,5 metara. Da vam sada iscrtaju dodatna parkirna mjesta kako propupropisno parkirate, širina kolnika bi pala ispod 5 metara. A to vam nitko neće dozvoliti, obzirom je ta ulica i požarni put do vaše zgrade. Tko bi dao iscrtati ta parkirna mjesta mogao bi si navući kaznenu odgovornost ako dođe do požara a vatrogasne ekipe nisu zbog parkiranih vozila mogle pristupiti gašenju.

 

Citiraj

Pitanje glasi, da li je pravno moguće dobiti dozvolu za takvo što, da li oni to smiju napraviti po zakonu ili su to sve radili na svoju ruku? Ionako je problem sa parkingom, te je ovo sad jos dodatno otežalo situaciju. Ako netko zna, pa da me savjetuje. 

Ne treba im dozvola da naprave vrata u ogradi.  Ne trebaju ni imati ogradu. 

To im nije službeni ulaz na posjed, ali mogu to opravdati potrebom da ponekad u zadnji dio dvorišta dovezu stvari . Vjerojatno ne bi imali pravo svojatati taj ulaz kao službeni kolni ulaz dok ne dobilu odobrenje, ali vi ionako ne bi smjeli parkirati na tom mjestu - bez obzira na njihove znakove. Ako s prednje strane nemaju adekvatan parking, mislim da bi mogli zatražiti i dobiti pravo da taj ulaz koriste kao službeni kolni ulaz - ne vidim baš kojim bi argumentom netko u ovakvim okolnostima pobijao takav zahtjev. A da mu netko i pobije zahtjev da mu to bude kolni ulaz, ne možete ga spriječiti da svaki dan zove pauka da miču vaša vozila pogrešno parkirana ispred njegove ograde.

Imajte na umu da čak i ovaj parking ispred vaše zgrade ne pripada stanarima /suvlasnicima zgrade, nego je javni parking na kojem bi i taj vlasnik kuće imao jednako pravo parkirati kao i vi.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija