Jump to content

Odricanje od nasljedstva koje je pod ovrhama


Kerempuhica

Preporučene objave

Prije 9 sati , Kerempuhica je napisao:

Kao maloljetna naslijedila sam dio nekretnine.

Nasljeđivanje dugova od strane maloljetnika postaje sve veći problem u ovoj eri ovrha. Paradoks je da se djeca ne mogu odreći nasljedstva čak i u slučajevima kada očito nasljeđuju samo dugove. Čak ni osobe koje u njihovo ime odlučuju (roditelj, staratelj) ne može to učiniti jer je za takvu odluku potreba suglasnost pravne službe CSS. A CSS naravno - štiti interes djeteta, i u pravili automatizmom NE DOZVOLJAVA odricanje od nasljedstva.

Citiraj

 

Sada je ta nekretnina opterećena ovrhama za komunalije,režije,ugovor o otkupu iste nije do kraja isplaćen. 

Uz mene je još 1 vlasnik.

 

Tko je koristio nekretninu, tko ju koristi sada? Tko je nekretninu koristio, bio je dužan plaćati režije.

Ima li nekretnina veću vrijednost od dugova? Pretpostavljam da niste naslijedili i druge dugove, nego samo ove vezane uz nekretninu?

Citiraj

Ako se odreknem nekretnine,da li se odričem i dugova vezanih za nju? 

Ako su dugovi vezani isključivo uz nekretninu a nije pokrenuta ovrha, manje je vjerojatno da bi vjerovnici išli nakon promjene vlasnika vama kao starom vlasniku pokretati ovrhu. Ali mogli bi. Zato biste u ugovoru kojim darujete ili prodajete nekretninu trebali jasno navesti da novi vlasnik preuzima sve dugove vezane uz nekretninu a nastale u vrijeme dk ste vi bili suvlasnik.  To vas međutim ne spašava ako ste naslijedili i neke druge dugove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vec godinama nisam u nekretnini seljakam se okolo jer mi se ne dozvoljava da udem u nekretninu,a ovrhe se naplaćuju iz moje plaće. Obzirom da očito mi  ista više štete radi nego koristi, a druga strana me ne  želi isplatiti,a meni je dosta da mi se djeci uzima iz ustiju za nešto što mi nemožemo koristiti. Nekretnina je premala da se svi stisnemo  nju. Sto mogu napraviti da mi se maknu ovrhe trenutne i buduće jer redovno dobivam sudska riješenja o novim ovrhama

uređeno: od Kerempuhica
Dodavanje teksta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda Vam savjetujem da nadležnom općinskom sudu po mjestu nekretnine podnesete prijedlog za razvrgnuće suvlasničke zajednice - ako se nekretnina ne može geometrijski podijeliti, ići će se na prodaju na dražbi, pa Vi time možete isplatiti i izgurati drugog suvlasnika, ili on može biti prisiljen isplatiti Vas, ili se može ukazati neka treća osoba koja će kupiti cijelu nekretninu (iako je to najrjeđa opcija, pogotovo kad nekretnina nije slobodna od osoba i stvari). Savjetujem Vam da za navedeno angažirate odvjetnika, s obzirom da ne znate kakvi se prigovori i odugovlačenja od druge strane mogu izmisliti.

To neće izbrisati dugove koji postoje, ali će barem zaustaviti pritjecanje novih dugova i neprestanih problema s nekretninom kojom se ne možete koristiti i u čijem vlasništvu ne možete uživati.

uređeno: od Ruby_Danderfluff
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Kerempuhica je napisao:

Pitanje...

Kao maloljetna naslijedila sam dio nekretnine.

ko je donio rješenje o ostavini? ko je primio rješenje o ostavini? ko nas je kao maloljetnika zastupao?

sad kad ste punoljetni tražite ponavljanje postupka. ako dobijete ponavljanje postupka pis,eno se odrecite nasljedstva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , bovu je napisao:

sad kad ste punoljetni tražite ponavljanje postupka.

ako je samo maloljetnost osnov zbog kojeg bi tražio ponavljanje postupka,onda je to isključivo gubljenje vremena i bacanje novca,jer kad bi se samo iz tog razloga dopustilo ponavljanje to bi stvorilo pravnu nesigurnost u smislu da nijedno pravomočno rješenje o nasljeđivanju u kojem je preko svog zakonskog skrbnika učestvovao maloljetnik ,nebi bilo sigurno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija