Jump to content

zadužnica


glela

Preporučene objave

zadužnica je zastarjela. Pišite ovrhovoditelju, onome koji je poslao zadužnicu na naplatu, u smislu da neka se makne iz redoslijeda naplate jer je ovršna isprava na temelju koje traži ovrhu zastarjela i da se tražbina temeljem te zadužnice više ne može naplatiti.

uređeno: od Ruby_Danderfluff
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , glela je napisao:

Da li Fini direktno ili javnom bilježniku koji je zadužnicu dao na naplatu 

Javni bilježnik s tim nema više ništa! Ovrhu može obustaviti samo ovrhovoditelj (a napisali ste da ne želi) ili nadležni Općinski sud! Fina bi morala odbiti naplaćivati ovrhu na osnovu zadužnice u zastari! Ja bih prvo dopisom tražio od Fine da makne takvu ovršnu ispravu iz redoslijeda osnova za plaćanje pa ćete vidjeti što će odgovoriti! Sve radite preporučeno s potvrdom primitka i povratnicom!:ideja:

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , glela je napisao:

Bila danas u Fini i njihova pravnica mi rekla da oni bez suda ništa ne rade. Neznam formu i šta da napišem osim da je zadružnica u zastari, i na temelju kojeg zakona

Nisam Vam ovo htjela ranije pisati, jer i sama imam dvojbe bi li to prošlo, ali slažem se da FINA može postupati samo po nalogu ovrhovoditelja, jer se ovršni postupak vodi po zahtjevu ovrhovoditelja i on donosi sve odluke o postupku, ništa oni ne rade po službenoj dužnosti.

Dakle, prvo napišete dopis ovrhovoditelju onako kako sam Vam rekla u postu broj 2, pod prijetnjom da ćete u protivnom na nadležnom sudu tužbom radi činidbe zatražiti da sud naloži ovrhovoditelju da makne svoju zastarjelu zadužnicu iz redoslijeda, pod prijetnjom ovrhe i pod prijetnjom naknade troškova. Nakon toga, ako ne poslušaju, angažirajte odvjetnika i neka on utuži na navedenu činidbu, nema Vam druge. Ako ne poslušaju pravomoćnu sudsku presudu, ovršite ih radi ispunjenja nenovčane tražbine, također po odvjetniku. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija