Jump to content

Otkaz zbog podrigivanja u wcu


salko123

Preporučene objave

Pozdrav ljudi. htio bih da vam ispričam nešto  što mi se desilo što još ni toga ni sam nisam svjestan i još sam nakon mjesec dana nakon toga još u blagom šoku.

Ja ču ispričati sve kako je bilo a od vas bih molio da mi pomognete pravnim savjetima šta kako napraviti dalje.

Mjesto rada:Njemačka,Firma Zaštitarska nije zeit arbeit firma več baš GmbH i radimo za jedno od največih gigantskih logistika u cijelom svijetu,ali najači su u Njemačkoj.

Radio sam u toj firmi godinu i pol dana i bilo mi je odlično,super plača dobra posao dobar nije težak,zanimljiv uzbudljiv.Sa nikima nisam imao problema.Radio sam tako sve do 3.8.2017. od tad sam dobio (HAUSVERBOT) to je zabrana priliska na to područje,osim policije taj HAUSVERBOT može donjeti i šef podružnice ako nije zadovoljan s koperantskim radnikom.Došao sam u smjenu  kao i uvjek pola sata ranije smjena je bila od 13-21:00.Jeo sam prije smjene ,i otišao na wc.U wcu sam obavio veliku nuždu i tokom te velike nužde čuo sam da je neko ušao u prostor wc-a gdje su samo pisorari(jer su pisoari odvojeni od wc školjki!).I u tom trenu ja sam dva puta jako podrignuo.(nisam ni znao da če me to koštati gubitak radnog mjesta).Nakon što sam bio u wcu- svega 10 min izašao sam van iz wca tamo te "osobe" više nije bilo izašla je iz wc-a prije mene.I ja izlazim iz wc-a i u hodnikom idem lagano prema svom radnom mjestu.I okrenem se u jednom trenutku da vidim ko mi je iza leđa.Kad vidim u jednom trenutku glavnog šefa voditelja podružnice te logističke firmu za koju sam radio .I on meni maše s osmijeh i ja njemu.I on produži korak prema meni i kaže mi ovako " Ej mladiču stani malo" Ja onako stao,da vidim šta sad oče on.I on meni dođe na metar od mene i kaže mi ovim riječima " Ti si več unutra u wcu-u 15 min i čuo sam te kako podrigavaš kao jedna svinja tamo sve smrdi ovo ti je prvi i zadnji put da si to napravio jel ti to jasno?Drugi put to idi radit u šumu a ne ovdje"

Na to sam ja njemu odgovorio" Izvinite jel vi znate da ja imam problema s grlom i da vi meni nemožete zabraniti moje osnovno ljudsko pravo da podrigavam i to još u wcu"

On odg " Mogu ja to tebi zabraniti sad češ vidjeti" 

Ja sam njemu odgovorio " Molim vas  nemojte da me vrijeđate i pazite me se" i to je bilo to

Nakon toga on je došao kod mog voditelja smjene,uzeo moje podatke i napisao HAUSVERBOT

Moja firma me poslala na prisilni godišnji.Ja sam uzeo bolovanje.Jer sam isti taj dan nakon što sam završio smjenu u 21:00 odjurio na hitnu ustanovljeno mi je visok krvni tlak piše u nalazu da je pacijent došao u uznemiriujučem stanju zbog poslodavca.Bio sam na bolovanju 2 tjedna u među vremenu dok sam bio na bolovanju.Firma me obavještava da šef od te logsitičke firme za koju mi radimo,da on i dalje stoji i da nemjenja svoj stav i da neče popustiti.U HAUSVERBOTU je napisao ovako:Vaš radnik je bio upadljiv u wcu tu upadljivost htio je opravdati viskom drskim tonom i bio je u wcu 25 min.O detaljima ču vas poštedjeti.Dobio sam Hausverbot taj dan kad se to desilo..a ja sam isti taj dan odradio smjenu do kraja niko mi nije htio reči mojih iz firme tek kad sam odradio smjenu su mi reklio.Valjda kad se dobije HAUSVEBROT onda odmah napuštaš objekat????

On u tom hausverbotu je sebe ogradio i nije rekao pravu istinu.Nije istina da sam bio 25 min več sam bio 10 min u wcu i kad sam bio izašao van on meni pokazuje na sat 15 min si u wcu i govori mi to.Eto tu je prvu slago. Šta znači upadljiv u wcu???? Upadljivost je riječ kosa se može tumačiti na više načina.I nije napisao da je on mene prvi verbalo napao.I ako imaš tolika m... pa napiši onda da si me zbog podrigivanja dao HAUSVERBOT a on to nije htio napisati jer bi znao da bi naj...... na sudu.Ovako o tim detaljima on može nalagati sve i svašta. To je onaj sistem moja riječ protiv njegove.U međuvremenu dok sam bio na bolovanju firma mi je dala otkaz izvanredni otkaz.Znači ja sam čuo da nemože firma ti dati otkaz ako si na bolovanju pogotovo u jednoj Njemačkoj.Ne oni su meni samo poslali poštom otkaz i to je to,a ja i dalje sam bio na bolovanju još nekih 5 dana kasnije.

Zato sad bi htio da vas pitam,šta po ovome slučaju treba napraviti.Moje mišljenje je sljedeče:Ja sam odustao od toga jer nemam dokaza...šteta što nisam snimao razgovor ili video.Druga stvar moja riječ protiv njegove....vidim da je u tom HAUSVERBOT nalago svega,tako bi sigurno i na sudu.Htio bih da mi neko s pravne strane neko kaže savjet..dali se tu išta može?

Znam da je ovo hrvatski forum,i da nema nikakve veze s Njemačkom ali eto ja sam postavio tu pitanje lakše mi je.

Hvala vam unaprijed 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma samo piše da je otkaz dat po paragrafu zakona tog i tog..naveden je paragraf....ali ne piše razlog....to i jest problem.Ja vas pitam šta je s sudom dali tu sud može išta??Nemam svjedoka,nemam nikoga,jedino rječ moja protiv njegove ali to ide u nedogled.I šta onda dalje?Zamislite neki zbog ovoga bi išli na sud pravde veči evropski sud,jer kršenja osnovna ljudska demokratska prava.Ja nemam novaca da to stavim na sud.Ispada realno rečeno bez obzira u bilo kojoj zemlji da se nalazite u HR pogotovo ali evo vidim dešava se i u Njemačkoj....mogu misliti šta se onda dešava u jako razvijenim zemljama poptu Švicarske Švedske Britanije Irske pa čak i Kanade,kad ti tako može šef firme za koju ti rade,znači on tebi nije šef,mi imamo svog šefa mi smo koperantska firma koja radi za njegovu veliku firmu,on nije ni šef on je voditelj podružnice.Kako može da tako neko dođe da te izvrijeđa bez ikakvog razloga samo zato što si podrignuo eej pazite u jednoj Njemačkoj,kome god sam pričao nije mogo da vjeruje.I druga stvar išao sam kod odvjetnika on se šokirao kad je čuo priču htio je da ga pošaljemo odmah na sud....ja sam odustao jer nemam novaca.To je to što su zakoni napravljeni tako da danas možeš da budeš full dobar radnik i sve...i samo ako napraviš nešto krivo evo ko ja u wcu op po nosu dobiješ..ima ovlasti država mu dala da daje zabrane prilaska kome god on  hoće.I eto sistem ga štiti..a ja ko običan radnik dobio otkaz zbog lika izgubio poso samo zato što je taj dan ustao na ljevu nogu,i eto i nikom ništa.Moja firma se nije dovoljno zauzela za mene da me vrati na to radno mjesto i firma mi je dala otkaz dok sam još bio na bolovanju..pa ljudi moji de razmislite malo o čem pričam?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gle, ako Vam je njemački odvjetnik savjetovao da utužite poslodavca, onda je on sigurno bolje upoznat sa situacijom nego mi, i ja Vam savjetujem da ga poslušate (postoji li tamo, kao i kod nas, mogućnost da odvjetnik dobije postotak ovisno o uspjehu u parnici, pa mu tako ništa ne morate platiti unaprijed? Ako postoji, go for it!)

Svudje ima svakakvih poslodavaca i svakakvih radnika, i tome se zbilja ne možemo dovoljno načuditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što ruby kaže, pitaj njemačkog odvjetnika. Sumnjam da bi ti dali otkaz na taj način, a da to nije potkrijepljeno nekim propisom, ali kod nas je to očito drugačije, pa ne možeš dobiti dogoljno kvalitetan odgovor na temelju kojeg bi se odlučio za tužbu ili odustao od nje.

 

S obzirom na događaj koji opisuješ, nije i prije bilo sličnih situacija, tj. svađa i sukoba između tebe i drugih rukovoditelja/radnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate dvije opcije - ili krenuti u pravnu bitku ili progutati knedlu.

Uglavnom, razlog za otkaz mora postojati i mora se obrazložiti (tako je u većini zakonodavstava, pa vjerujem i tamo). Jedino bih još istaknuo činjenicu da u RH sustavu postoji rok u kojem morate reagirati, a protiv otkaza ukoliko smatrate isti nevaljanim, pa si pripazite i na to, ukoliko i u njihovom zakonodavstvu stoji takav rok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Gle, ako Vam je njemački odvjetnik savjetovao da utužite poslodavca, onda je on sigurno bolje upoznat sa situacijom nego mi, i ja Vam savjetujem da ga poslušate (postoji li tamo, kao i kod nas, mogućnost da odvjetnik dobije postotak ovisno o uspjehu u parnici, pa mu tako ništa ne morate platiti unaprijed? Ako postoji, go for it!)

Svudje ima svakakvih poslodavaca i svakakvih radnika, i tome se zbilja ne možemo dovoljno načuditi.

privatna firma i prijetnja?????   hm,hm.....da je moja firma i da mi radnik prijeti....hm,hm.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija