Jump to content

Pad s travom,pitanja


aaa777

Preporučene objave

Naime,sredinom 7. mjeseca pao sam s 1g trave koju su mi policajci u civilu pronasli pretresom.Dali su mu 2 papira,papir  "potvrda o privremenom oduzimanju predmeta"  i " obavijest o prekrsaju". Sad me zanima kakva je procedura te zasto mi jos nisu poslali na kucnu adresu poziv na sud nakon mjesec ipo dana.Zanima me jeli  moguće ikako izbjec tu postu na kucnu adresu? Koliku kaznu mogu ocekivati ?

Ispricavam se ako je sturo napisano,ali bio bi zahvalan na odgovorima,pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa jel ikako moguce da ga osobno predignem bez slanja na kucnu adresu ?

Takoder imaan prometni prekrsaj(prekrsajna prijava zbog toga sto sam lakse ostetio auto i pobjegao) od prosle godine u ovo vrijeme na kojem sam ulozio zalbu na onaj prijedlog kazne i nikada mi vise nije doslo na kucnu adresu.Takoder sam trebao na sud. Jel to ima ikakve veze sa kasnjenjem i kako ce utjecaat na ovu kaznu ? Kakav postupak je s time,oce li to prije ic ili ovo zadnje jer mi je bitnije ovo drugo da se sto prije rijesi

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš nazvati sud, tražiti pisarnicu i provjeriti kome je zadužen tvoj spis. Tada nazoveš sutkinju/suca i vidiš u kojoj je sve fazi, pa se možeš dogovoriti da dođeš do njih, a da ti ne šalju poštom. Često je to njima i jednostavnije i brže, pa su za takav dogovor.

 

Što se tiče proteka vremena, mjesec i pol je malo. Vjerojatno će trajati od 6 do 12 mjeseci, a možda i duže. Ne žuri im se jer vjerojatno imaju gužvu, a imaju rok od 4 godine da to riješe...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš i tu na forumu primjera da dođe za mjesec dana, ali i za više od godine, tako da je nemoguće reći kako će biti u tvom slučaju, ali i jedno i drugi je normalno.

U koverti je poziv i tvoj primjerak optužnog prijedloga. U njemu piše baš sve, tako da ako ti to netko vidi, točno će znati o čemu se radilo (ako ti tvoji gledaju, bolje je nazvati kako sam ti napisao i otići to sam podići na sud).

Sud, sukladno onome što ti se stavlja na teret, tvojoj obrani i olakotnim okolnostima, donosi presudu u kojoj tu kaznu može odmah ublažiti, a dodatno se onda još možeš žaliti (mada ako oni ne ublaže, Visoki najvjerojatnije isto neće). Kako si se mislio braniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam ga pitao kad bi dosao poziv jer cim sam ga pitao jeli moguce doci osobno po to mi je odgovorio cak pomalo  ljutito da se to ne moze i da cekam poziv na kucnu adresu

Sad ne znam da li da  ga opet zovem i barem pitam kad bi moglo stic na adresu ( kad vec ne mogu osobno doc po to) ili da pustim i cekam

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ćeš se kandidirati za posao za koji je potrebna neka vrsta sigurnosne provjere (policija, vojska, zaštitari...), to će ti biti minus, isto kao i kod školovanja za koje ide takva provjera (policija...). Za ostalo si miran.

Što se tiče vize, neki traže potvrde, a neki ne, ali u svakom slučaju kad prođe 3 godine od pravomoćne presude, to se više ne računa i kao da se nije ništa dogodilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Nema nikakve razlike, nemaš brige. Kazna je super, lijepo smanjenje si dobio.:palac:

Kada prođe 8 dana od dostave presude (tebi i policiji), ako se nitko ne žali, presuda postaje pravomoćna i 3 godine nakon tog dana nastupa rehabilitacija.

Policija se uglavnom ne žali na osuđujuće presude (pogotovo kada ti je prvi put), a kad istekne tvojih 8 dana (policiji se obično uruči ranije, jer ide službenom poštom), možeš na sudu provjeriti je li pravomoćnost stvarno nastupila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija