Jump to content

Obračun plaće za dio mjeseca


Djelatnica

Preporučene objave

Poštovani i poštovane, imam pitanje vezano za način obračunavanja plaće ukoliko radnik nije odradio cijeli mjesec. Naime, ja sam u firmi počela raditi 22.08.2017. i odradila sam 8 radnih dana, tj. ukupno 64 sata. Prema propisanom fondu sati kolovoz 2017 g. nosi ukupno 184 sata. Da li je za ovaj izračun točna sljedeća formula: ( Ugovorena Neto plaća : 184 sati ) * 64 sata = ono što ću dobiti za kolovoz ? Po onome što znam o plaćama, a i po nekoj matematičkoj logici mislim da je ovo računanje ispravno, međutim, knjigovotkinja mi je izračunala cca 300,oo kn manje. Nije mi zgodno da se miješam u tuđi posao, pa bih molila ako me netko može savjetovati vezano za ovaj problem. Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, mislim da se ne računa tako: računa se bruto plaća (samo za Vas ne cijeli mjesec, već za onoliko koliko ste radili, odbija osobni odbitak, pa na ostatak idu porezi i doprinosi i drugo, i onda što ostane :) Međutim, nisam računovođa pa ne mogu tvrditi da sam u pravu. Kad dobijete isplatnu listu, pogledajte da Vas nisu zakinuli na broju radnih sati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija