Jump to content

Odobrenje suda zakonskom zastupniku za prodaju nekretnine maloljetne vlasnice


gdlo

Preporučene objave

Postovani,

Podnijela sam zahtjev sudu da mi kao zakonskom zastupniku (majci) odobri prodaju nekretnine koju je maloljetna kci naslijedila iza pokojnog oca zajedno samnom, nakon cega sam ustupila svoj nasljedni dio kcerki i uknjizila u gruntovnicu kcerku kao mlljt.vlasnicu. Radi se o zemljistu cija je vrijednost mala, kao razlog prodaje sam navela potrebu za sredstvima za uredenje djecije sobe. Molim Vas za informaciju o tome da li ce se povodom mog podneska odrzati rociste ili ce sud donijeti rjesenje bez odrzavanja rocista, kolike su sanse da odobrenje dobije te u kojem roku bi mogla dobiti odobrenje?

Unaprijed zahvaljujem.

S postovanjem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 23 sati , gdlo je napisao:

kolike su sanse da odobrenje dobije 

Do dana 1. studenog 2015. godine kada je na snagu  stupio novi Obiteljski zakon (»Narodne novine«, br. 103/15),konkretno odobrenje je bilo u nadležnosti CZSS,pa je tako odredbama čl. 98. st. 3. OZ propisano da za raspolaganje vrjednijom imovinom i imovinskim pravima djeteta roditelji moraju zatražiti odobrenje suda u izvanparničnom postupku,a da li će zahtjevu biti udovoljeno je stvar ocjene suda,odnosno dali zahtjev ispunjava uvjete iz čl.97 st.3 i 4 OZ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija