Jump to content

godišnji mimo plana


markun

Preporučene objave

bit će poslodavac u pogonu, iako ne u tolikoj punoj mjeri kao u npr. vrhuncu posla. No, to bi bio svojejvrsni pritisak da osoba ide na GO kada ne želi, jer ne radi dobro svoj posao pa da se na taj način malo osvijesti...., a opet da se ne pišu opomene ili druge sankcije...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod GO bit je u dogovoru (i tako biva u 99,99% slučajeva, ne računam pritom kolektivne GO-e), ali u konačnici, Zakon o radu ističe da raspored korištenja GO-a donosi poslodavac i jedinu obvezu koju pritom ima, je da dostavi raspored 15 dana prije korištenja GO-a konkretnom radniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, raspred je donesen, i svi su djelatnici otprilike unijeli svoje termine za GO. Samo me zanima ako znate , da li bi odluka o korištenju GO mimo navedenog termina u tom rasporedu, (prisilno donesena) mogla biti zakonita i radnika poslati na GO?

Da li bi se isti žalio npr. da neće postupiti po toj Odluci za godišnji jer nije tako naveo u rasporedu?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postoji raspored koji se u stvari tek tako donese, forme radi, iako ga se rijetko tko pridržava s obzirom da nitko još ne zna npr. u 2 mjesecu kad će ljeti ići na godišnji i slično. Svakako je naglasak  pitanja , može li poslodavac poslati radnika na "prisilni godišnji"?  

 

hvala Gman

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija