Jump to content

oštećenik-žrtva u kaznenom postupku


andrea55

Preporučene objave

ovako dala sam izjavu policiji da nisam nista vidjela radi se o tucnjavi, tada sam bila pozvana u policiju i drugi su me naveli da se i meni prijetilo i dala sam iskaz da nije bilo direktne prijetnje smrcu nego da je odredena osoba prijetila svima prisutnima, dali ja mogu angazirati odvjetnika da umjesto mene ide na sud i da navedem da se od šoka ne sjecam tko je tocno prijetio i dali je moguce da odvjetnik posalje dopis sudu da se tocno ne sjecam svih dogadaja od šoka hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko dođe do pokretanja kaznenog postupka, a prema svemu sudeći hoće (prijetnja većem broju ljudi se uvijek goni po službenoj dužnosti), biti ćete pozvana na sud radi ispitivanja u svojstvu svjedoka. Na taj poziv ste dužna odazvati se, u protivnom riskirate privođenje po policiji, a to vam ne treba, vjerujem da ćete se složiti.

S druge strane, nema zapreke da angažirate odvjetnika kao svog punomoćnika i da on prisustvuje raspravama, pa među inim i da podnese prijedlog za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahtjeva u vaše ime.

Međutim, još jednom napominjem da ćete u slučaju poziva, biti dužna odazvati se i dati iskaz pred sucem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija