Jump to content

popravak kuce u suvlasnistvu-placanje


morski-vuk

Preporučene objave

Postovani,

radi se o kuci u kojoj zivim ja (vlasnik 60%) te susjed u prizemlju (vlasnik 40%).

radi dotrajalosti krova i krovne konstrukcije (trule grede) oducili smo se na zamjenu krova (pri tome je prokisnjavalo u moj stan) Kako je tavan moj napravio sam prema zakonu nadozid od 60cm te 4 krovne kucice. (sve legalno, uz odobreni glavni projekt itd). Takodjer smo se dogovorili napraviti i fasadu. Usmenim dogovorm je dogovor bio da cu ja platiti sve promjene a da ostatak dijelimo prema vlasnistvu. (ja sam na sebe uzeo sve troskove nadozida i izgradnje krovnih kucica). Arhitekt je napravio krovnu konstrukciju od celika (do sada je bila drvena). glavni projekt su vidjeli prije gradnje i nisu imali primjedbi. 

Sada susjedi ne zele sudjelovati u nizu stavki iz troskovnika- ne zele platiti fasadu u omjeru 40-60% nego dodatno zele odbiti gletanje mojih terasa, ne zele uopce platiti izradu krovne konstrukcije jer je napravljena od celika "radi toga da ja imam vise prostora u tavanu). Takodjer ne zele sudjelovati u izradi glavnog projekta "jer sam ja radio krovne kucice te se zato izradivao glavni projekt, jer da se nisu radile krovne kucice nebi trebalo niti glavnog projekta".

takodjer sada odjednom tvrde da su oni duzni sudjelovati samo u popravcima gdje je curilo tako da konstantno smanjuju tocke u troskovniku do vec apsurdno malog udjela. Ja sam pristao sto se tice celicne konstrukijce da ja platim 75% a oni 25% no sada ni to nezele.

kako je pravedno, te kako natjerati susjede da prema pravednom i zakonskom nacinu sudjeluju u troskovima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija