Jump to content

Pretres bez osnove


Damascusteel

Preporučene objave

Postovani! 

Izvrsen mi je pretres tri obiteljske kuce,pod sumnjom drzanja oruzja kategorije A (automatska puska)..nalog uredan,svjedoci prisutni! Dokaz,slika sa postavljene kamere za lov na podrucju privatnog lovista,koje je minirano jos od domovinskog rata,(posto volim svoje noge nije mi nikada palo na pamet kretati se spornim terenima)..na slici dva maskirana gospodina(fantomke,uniforme, sporna puska).. Nakon svih drama ispostavilo se da imam cvrst alibi te da sam bio udaljen 550km od mjesta dogadaja (strazarsko osiguranje) Kazu anonimna dojava,hahahh.. Koga tuziti,postoji li mogucnost zatrazivanja odstete?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko nema osobe koja je imenom i prezimenom podnijela kaznenu prijavu, onda nema ni mogućnosti podnošenja kaznene prijave za lažno prijavljivanje kaznenog djela, a koja bi, u slučaju pravomoćne osuđujuće presude, dala osnovu za potraživanje naknade štete prema osobi koja bi bila proglašena krivom.

Očito imate "dušebrižnike" u vašoj blizini, pa eto ljudi vode računa da vam ne bude dosadno u životu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam sto ste izdvojili vremena za mene! Jos samo jedan upit... Dali postoji mogucnost stisnuti vlasnika lovista(firmu)koji je inicirao sve to i na kraju prosljedio slike u policiju.Ocito da je od njega sve pocelo,a mislim da bi netko trebao odgovarati za stetu koja mi je nanesena kao djekatniku HV,tako i roditeljima koji se ljece na psihickoj bazi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Damascusteel je napisao:

 Dali postoji mogucnost stisnuti vlasnika lovista(firmu)koji je inicirao sve to i na kraju prosljedio slike u policiju.Ocito da je od njega sve pocelo,

Oni su samo očito prijavili krivolov a tko je odlučio tko je tko maskiran na slici je upitno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Damascusteel je napisao:

Dali postoji mogucnost stisnuti vlasnika lovista(firmu)koji je inicirao sve to i na kraju prosljedio slike u policiju.Ocito da je od njega sve pocelo,a mislim da bi netko trebao odgovarati za stetu koja mi je nanesena kao djekatniku HV,tako i roditeljima koji se ljece na psihickoj bazi!

Razumijem vas u potpunosti, a glede upita, možete čovjeka ljudski pitati (najbolje u pratnji još jedne osobe) da vam kaže, jasno ukoliko zna, tko je to prijavio, ali ne forsati odgovor ili nešto slično. Najvjerojatniji je scenarij koji Sivko ističe, a sad, kako su baš na vas došli - to je pitanje.

Uglavnom, nemojte se dovoditi u situaciju da napravite nešto samovoljno i rubno zakonski, pa da onda na kraju i ostanete bez službe u OSRH.

Provjerite na DORH-u je li prijava doista bila anonimna, ako jest i ako vlasnik lovišta nema informacije tko je izvršio prijavu vas osobno, onda progutajte knedlu i pustite. Bolja opcija u usporedbi sa alternativama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Damascusteel je napisao:

Dali postoji mogucnost stisnuti vlasnika lovista(firmu)koji je inicirao sve to i na kraju prosljedio slike u policiju.Ocito da je od njega sve pocelo

Meni se nekako čini da je ipak netko morao izravno vas optužiti, ne bi tek tako išao nalog za pretres tri obiteljske kuće zbog toga jer se nekom učinilo da vi nalikujete osobi na slici. Išli biste na obavjesni razgovor.

Dobra je vjerojatnost da vas je optužio sam vlasnik lovišta, ili netko iz kruga njegovih suradnika koji vas poznaju a imaju razloga vas imenovati. Nije isključeno da su vas optužile upravo osobe koje su na tim slikama, da skrenu istragu od sebe.

Možete se raspitati kako kaže G-man, a ako i ne uspijete ništa doznati možda je bolje da sve zaboravite.

Ali ako baš hoćete ići za tim da 'uzvratite', mogli biste na ODO predati prijavu protiv vlasnika lovišta po čl. 304. KZ.  Od vlasnika lovišta je sve krenulo, pa neka on ili već netko objašnjava kako je došlo do toga da su vas sa takvom sigurnošću prepoznali da su izdali nalog za pretres više obiteljskih kuća.

Malo je vjerojatno da bi se po takvoj prijavi ikoga optužilo, ali je dovoljno da se oni koji su vas optužili zamisle prije nego vas ponovno imenuju kao počinitelja, a i policija da drugi puta razmisli o tome da pretumbavanje kuća nije baš ugodno nevinim ljudima.

 

Citiraj

,a mislim da bi netko trebao odgovarati za stetu koja mi je nanesena kao djekatniku HV,tako i roditeljima koji se ljece na psihickoj bazi!

Možda je i policija djelovala pretjerano revno, mogli su prije provjeriti alibi a ne ispreturati tri obiteljske kuće. Ipak se ne radi o tome da je netko počinio neko ozbiljno nasilje, recimo  ispraznio kalašnjikov na obiteljsku kuću osobe s kojom ste bili u svađi, pa da se hitno intervenira u uvjerenju da bi otezanje moglo imati za poslijedicu ugrožavanje života ljudi. Da su vas pozvali na obavjesni, mogli su odmah ustanoviti da ste bili na dužnosti na drugom kraju države.

Osim prijave, uvijek možete svoju priču ispričati i novinarima, naročito ako su roditelji stari i bolesni a doživjeli su veliki stres zbog svega toga. Mediji vole takve priče.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija