Jump to content

prodaja duga u otplati po ovrsi


nuki31

Preporučene objave

Molim vas odgovor imam sljedeću situaciju

Zaba je bila u otplati na Fini po ovrsi i to se skidalo i desilo da Eos m poslao firmi obustavu na plaću i u firmi tako postupali 5 mjeseci i uplaćivali direktno Eosu. Naravno imam zaštićeni račun . E sada desila se situacija da nije u tom vremenu bilo uplata na blokadu i nije poštivan redosljed naplate na Fini. Zaba iako je na redu prva i isli im novci dok firma nije ovima počela direktno plaćat tih nekoliko mjeseci prodaje dug znači nekoj agenciji tj vise njih izmjenilo cesije. Neznamo što učiniti jer nismo pojma imali što je Eos poslao u firmu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema članku 180 regulirano je da prednost u naplati ima ona osnova za plaćanje koja je ranije evidentirana, a to je u vašem slučaju bila ona na Fini! 1. Vaš poslodavac je sigurno pogriješio kad se nije pozvao na tu odredbu zakona i Eos-u posla!o dopis u kojem ga izvješćuje da ne može postupiti po njihovom zahtjevu zbog članka 180. OZ! 2. EOS je morao dostaviti ORIGINALNU ovršnu ispravu koja glasi na NJIH (EOS)! Ako nije (a obično podvaljuju nezakonite "ovršne isprave" vaš poslodavac nije morao a nije ni smio postupiti po takvoj ispravi!

                                     :vjeruj:

 

 

uređeno: od Sunčana strana ulice
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru.

Zanimalo bi me kako sad dalje postupit jer Zaba bi bila otplaćena do sada već,  ali zove nas ta agencija koja je otplatila dug na Fini i otkupila njihov dug i šalje uplatnice, što dalje ? Da li me mogu oni sad opet blokirat? Zanima me konkretno što mogu učiniti s obzirom da je firma očito ne zakonito postupila . Da li postoji način kako ih se rješit, ne vidim razlog da me opet kamatare a netko drugi je napravio što nije ok. 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 7 minuta, nuki31 je napisao:

Zaba nije u redoslijedu jer je agencija otplatila dug po blokadi na Fini. Ovrha  je na Fini evidentirana pi očevidniku 24.5.2011. Sjećam se da je ovjera bilježnika na dokumentu za ovrhu.

Prvi put čujem za takav slučaj! Znači da više niste blokirani na fini po tom osnovu??? Otkupitelj duga nikad ne plaća ovrhu na fini već se nakon cesije dogovara sa prodavateljem o eventualnom povlačenju ovrhe! Kako znate da je vaš dug na fini podmiren? Konkretno, da li je izvršena deblokada obustavom ovrhe od ovrhovoditelja, koja je ta osnova za plaćanje bila u redoslijedu i da li ste i sada u blokadi po nekoj drugoj osnovi? Po vašem objašnjenju novi ovrhovoditelj je uplatio novac na vaš račun pa je tako podmirio dug a vas je odblokirao! Pravno a i zdravorazumski je to vrlo upitno! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drugi je bio Eos i on se sad naplaćuje. Nama je u Fini rečeno da je sjela uplata od nekog oni točno ne vide od koga i da je dug Zabe kao otplaćen po njima. Zvao kontakt gđu u Zabi na rizičnim koja me vodila kao ništa nezna a nakon tjedan,dva došla obavijest poštom na kućnu adresu kako je Zaba ustupila tražbinu nekoj Češkoj firmi a ti česi ustupili  Svea ek iz zg i to sve u istom dopisu. Ovo je za poludit svaki savjet bi dobro došo 

Hvala jos jednom

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hah, ne vide od koga? Vjerojatno je nekakav nesporazum, a banka je obustavila ovrhu! Teško da je netko otplatio vaš dug! U stvari vama se ništa ne mijenja bez obzira na način na koji su to oni međusobno riješili! Poslodavac je pogriješio i nije smio postupiti po nalogu EOS-a sukladno čl. 180 Ovršnog zakona, ali što ćete sad učiniti a da ne narušite odnos sa poslodavcem a možda i isprovocirate otkaz? Na vašem mjestu ja bih za sada ignorirao pozive i uplatnice novog ovrhovoditelja i ne bih priznavao dug dok ne bude jasna situacija koliko ste još dužni! Ako novi ovrhovoditelj ima ovršnu ispravu može vas blokirati a ako nema, ne može! Realno, već bi vas blokirali vjerojatno da mogu! Čudno je da niste primjetili da vas EOS ovršuje na plaći budući da je to sigurno pisalo u isplatnoj listi! U svakom slučaju novi ovrhovoditelj se ne može naplaćivati tako dugo dok ne dođe na red u redoslijedu naplate! To je još jedan argument da je ovrha banke samo povućena sa Fine a ne i plaćena jer tko bi bio tako glup da podmiri nečiji dug gotovim novcem a onda se suoči sa teškom i rizičnom, a možda i nemogućom naplatom!:ideja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija