Jump to content

Kako u posjed suvlasničkog dijela


RHEADUBROVNIK

Preporučene objave

Nakon smrti  oba roditelja i  brata, veliku kuću  na 2 kata ( ukupno  cca 300 m2) dijelim sa ženom iz  drugog braka oca i dvoje malodobne djece pok. brata - dakle nas je 3 suvlasnika. Ja jedina ne živim  na toj  adresi. Majka malodobne djece ne pristaje na izgradnju 3. stana- tj  da se od 2 velika naprave 3 stana. Predpostavljam da je jedina način a uđem u posjed svog  dijela sama prodaja kuće. Međutim, majka malodobne djece će to  gledat odugovlačiti  koliko  se bude moglo jer je ona ulagala u kat  u kojem živi. Bude li  čekala dobru  volju, nikada neću ući u posjed svog  dijela. Koja su moja prava obzirom da će se izvlačiti na malodobnu  djecu. Ne želim nikoga silom istjerati iz  kuće, ali imam i ja djecu kojima moram nešto omogućiti. Hvala na savjetima  !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi kao jedna od suvlasnica možete tražiti predaju nekretnine u suposjed od ostalih suvlasnika/suposjednika.

Najbolja opcija vam je dogovoriti podjelu kome što pripada, a onda to i "formalizirati" kroz etažiranje. Ukoliko to nije moguće ili vama prihvatljivo, postoji opcija da zatražite razvrgnuće suvlasničke zajednice, pa u najgorem scenariju kuća ide "na bubanj", ali je pitanje kakvu će cijenu postići (zavisi o lokaciji i interesu).

U svakom slučaju, dogovor je najbolja opcija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Na zalost, nemam se s kime dogovarati, ostali  suvlasnici  nisu bas spremni  na kompromise i  dogovore sto  bi  bilo  najbolje. Inati se ganjaju... sve sam pokusala. Imam li  ikakav prava do  prodaje kuce, npr da mi  moraju  platit  stanarinu ili  nesto  slicno ? Bojim se da ce se to odugovlaciti  do nemila, ja nemam pristupa nicemu dok suvlasnici koriste/uzivaju  u  svom i  mom vlasnistvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija