Jump to content

Članak 6a


KINGBONGO

Preporučene objave

..............

S obzirom da ste u invalidskoj mirovini po čl.6a, nemate pravo na uvećanje mirovine za razdoblje provedeno u Domovinskom ratu jer to je mirovina ostvarena prema Zakonu o pravima DVO, PS i OSO te oni koji su otišli u opisanu mirovinu prema zakonu nemaju pravo na uvećanje prema vremenu provedenom u ratu.

 

Odredba (uvećanje) ne vrijedi za invalidske mirovine 6a jer su izračunate kao da imate 40 godina staža (dakle, po povoljnijim uvjetima).

 

Prema novom Zakonu o pravima hrvatskog branitelja ili izmjenama Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba pokušava se iznaći mogućnost da se prilikom izračuna mirovine svakako uzme u obzir status dragovoljca i branitelja u borbenom sektoru.

 

 

taaddaaaa,eto vam ga na...f...za kaj...za dom....pa ti živi....za sve koji to još neznaju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono, baš tako 3 proračunske osnovice PLUS c/p : 

V.

Djelatnim vojnim osobama iz točaka I., II., III. i IV. ove Odluke koje imaju priznat status hrvatskog branitelja uvećava se otpremnina ovisno o vremenskom razdoblju sudjelovanja u Domovinskom ratu na način da se za svaki puni mjesec dana sudjelovanja u Domovinskom ratu otpremnina uvećava za iznos od 525,00 kuna neto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija