Jump to content

odvjetnik otkazao punomoć


miela

Preporučene objave

Odvjetnik je otkazao punomoć --razlog ,nema komunikacije između nas dvoje.Tada me je doveo u jako neugodnu situaciju jer nisam mogla u kratkom roku nači odvjetnika za predmet koji traje više od trideset godina.Otkaz punomoći nije predao sudu.Sud je njemu poslao rješenje jer je za sud on bio moj pravni zastupnik Tek je tada tri godine nakon što je meni dao otkaz punomoći reagirao i predao otkaz punomoći sudu.

Znači li pravno da me je on te tri godine  trebao  zastupati ? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dao je otkaz punomoči sa razlogom koji sam napisala i rekao da mogu sama napisati reviziju vrhovnom sudu. Vrhovni sud je odbio reviziju jer ju nije pisao odvjetnik i nije ulazio u predmet.

Odluka Vrhovnog suda je došla kod njega kao punomočnika i on je tek onda nakon tri godine obavjestio sud da nije moj pravni zastupnik.

Ja sam kasnije dala ustavnu tužbu, ali i oni su odbili iz razloga  šta reviziju nije pisao netko sa pravosudnim ispitom . 

Za otkaz punomoči nije bilo uopče razloga. Doveo me u situaciju da sam i znala da trebam imat odvjetnika za reviziju tko bi mogao uči u predmet koji traje više od trideset godina u tako kratko vrijeme.

Radi se o radnom sporu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, odvjetnik je bio slijedom odredbe čl.99. ZPP-a obavijestiti sud i protivnu stranku o otkazu punomoći, a zbog njegovog propusta je Vama prouzročena šteta, pa predlažem da zatražite naknadu štete od osiguravajućeg društva koje osigurava tog odvjetnika od profesionalne odgovornosti (neovisno o tome je li za sud on bio Vaš punomoćnik te tri godine pa je propustio podnijeti reviziju i ustavnu tužbu, ili to nije bio, a nije o tome obavijestio sud pa Vama dostava nije valjano obavljena pa Vi opet niste imali priliku uložiti reviziju i ustavnu tužbu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija