Jump to content

glavna rasprava


anton887

Preporučene objave

poštovani, ako može savjet. Pred trgovačkim sudom zaključen je prethodni postupak i glavna rasprava zakazana za 12 mjesec. Zanima me da li se može do glavne rasprave u 12. mjesecu sudu i protivnoj stranci slati podnesci ili još kakvi dokazi? Također, da li se na glavnoj raspravi još uvijek može očitovati usmeno o činjenicama vezanim uz postupak ili je to završeno ? radi se o postupku veće vrijednosti.....

 

puno Vam hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Načelno ne, osim ako ste za postojanje dokaza ili relevantnih činjenica doznali nakon zaključenja prethodnog postupka, ili se otvorilo novo pravno pitanje koje je otvorila druga strana, pa se morate očitovati vezano uz to. Ipak, vrijedi pokušati podnijeti dokaze (pa neka ih sud odbije uvrstiti u spis), s obzirom da neki, posebno trgovački sudovi, i ne drže osobito do prekluzije dokazivanja nakon zaključenja prethodnog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ruby_Danderfluff je napisao:

s obzirom da neki, posebno trgovački sudovi, i ne drže osobito do prekluzije dokazivanja nakon zaključenja prethodnog postupka.

U tom slučaju je vrlo bitno ponašanje suprotne strane,odnosno da li će prigovoriti iznošenju novota,pozivajući se na odredbe čl.299 ZPP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , anton887 je napisao:

Ako se sve činjenice i dokazi iznesu do zaključenja preth.postupka, da li se o njima onda usmeno raspravlja na glavnoj raspravi ? 

Na glavnoj raspravi se dokazi izvode,dok se u predthodnom tzv pripremnom ročištu dokazi predlažu i ostavlja mogućnost svakoj stranci da se izjasni i eventualno prigovori na određeni dokaz suprotne strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako mogu dopuniti - da, podnesene isprave se na glavnoj raspravi čitaju (odnosno, u zapisniku se konstatira da se čitaju i da se vrši uvid u njih), svjedoci koje je sud pozvao se saslušavaju, a ako je određeno vještačenje, vještak se također na raspravi usmeno saslušava (najčešće).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija