Jump to content

Uhvaceni s 1 gramom marihuane


bigboi2006

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Nedavno je mene (punoljetnik) i dvojicu prijatelja  (punoljetnik i maloljetnik) policija uhvatila sa 1 gramom trave (ako ne i manje od 1 grama).

Prijatelj je vozio nakon pusenja te nas je zaustavio policijski auto jer smo zasli na 'sumnjivo' mjesto. Uzeli su nam osobne i poceli nas pretresati odmah te je kod punoljetnog kolege (koji je i vozio) pronadjen ~1 gram trave.

Kolegu sto je vozio su odveli na testiranje krvi te se pokazzalo da je vozio pod utjecajem te se mora javiti njima, drugi kolega (maloljetni) se mora pojaviti sa skrbnikom.

E sad, mene zanima sto se meni dogadja ? Nitko mi nista nije rekao, da ce stici pismo, kazna, da se moram pojaviti,  bilo sta.

Bio sam u autu sa njima, ali nije na meni nadjeno, te nisam nikad eksplicitno rekao da sam pusio travu.

 

Moze li mi netko reci sto se meni moze dogoditi ?

 

Hvala LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što je napisano, nema brige po vas.

No, mala napomena - nemojte ovo shvatiti kao "soljenje" pamet, ali razmislite koliko vam se isplati raditi ovakve stvari (govorim o konzumiranju trave u društvu), dugoročno gledajući. Što da je netko od ovo dvoje (ili još gore - oboje) vas naveo kao osobu koja im je dala joint? Vjerujte da su i "najveća prijateljstva" pucala na ovakvim stvarima, a u RH zakonodavstvu, najgore kazneno djelo koje postoji (gledajući s aspekta utjecaja na budućnost čovjeka) je droga, budući da jednom kad uđete u sustav vezano uz to djelo, praktički budete doživotno stigmatizirani i kao takvog vas doživljava i policija u svom ophođenju. Imali smo ovdje na portalu čovjeka, koji je u svojim maloljetnim godinama bio evidentiran u vidu droge, pa eto i dan-danas u tridesetima doživljava neugodnosti prilikom kontakta sa policijom. Razmislite si malo o tim stvarima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Konzumiranje trave se ne isplati uopce, nije mi bio prvi put ali nisam neki regularni konzumer; stovise to je vise onako radi fore u drustvu kad daju uzmem 1 dim i to je to, ne odgovara mi, ne pusim ni obicne cigarete, a ni taj high mi se ne svidja (ne bude mi dobro).

Ja nisam imao nikakve veze sa nabavkom, prijevozom, motanjem - ni sa cim vezanim za travu, te stoga da su oni optuzili mene mislim da bih propjevao i rekao istinu.

Jos samo jedno pitanje imam - Kako ce se to odnositi na moj dosije ? Hoce li to utjecati na prijave za posao ili bilo sto drugo u mom zivotu (osim da sam pod povecalom policije i da ce me pretrazivati kad me zaustave).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav ja bih da se nadovezem treba mi odgovor hitno. Pretresli su mi vozilo danas i mene i nisu nasli nista osim rizle. Pola grama sam sakrio prvo kod sebe zatim u vozilo interventne dok su me drzali. Pustili su me jer nisu nista nasli, nikad nisam osudjivan ranije i punoljetan sam. Zanima me sta kada nadju to u vozilu, da li postoje sanse da znaju da sam ja i tako to? Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Po mom mišljenju, jedino ukoliko biste vi bili jedina osoba koja je tog dana bila prevožena navedenim prijevoznim sredstvom, i na kraju radnog dana je izvršen pregled vozila te pronađen paketić. Ali, i tada bi bilo velikih problema s dokazivanjem da to pripada baš vama, posebice ukoliko se ne vrši svakodnevni pregled vozila.

Obzirom bi se tu radilo o prekršaju, daleko vjerojatnija opcija je da će se to zaboraviti, ukoliko se pronašlo. A možda ćete usositi nekog budućeg "putnika u marici", ukoliko se naknadno pronađe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija