Jump to content

Pitanje u vezi prekovremenih


Vaza

Preporučene objave

Poštovani, molim za savjet. Radim u javnoj službi, s punim radnim vremenom. Poslodavac (ne "centrala" nego neposredni nadređeni u mojoj jedinici) po mome mišljenju krši ZOR i Pravilnik o radu dotične ustanove na način da moramo raditi prekovremeno, a nemamo naknadu nikakve vrste za to, niti je prekovremeni rad negdje registriran. Molili smo nadređenog da nam uvede klizno radno vrijeme što je odbio, kao i još par prijedloga. Što mogu napraviti u ovom slučaju, a da ima najmanju šansu za stvaranje konflikta s nadređenim? Ima li kakve koristi da se obratimo nadležnom sindikatu, etičkom povjerenstvu ili nekom stručnjaku za radno pravo, ili neki drugi način da se ovo riješi, a bez potrebe za sporom ili tužbom? Hvala.

 

uređeno: od Vaza
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte, meni (ili bilo kome drugome ovdje) je najlakše sad lakonski reći "prijavite", ali vi radite tamo i sami znadete najbolje u kakvoj ste trenutnoj financijskoj situaciji. Bit priče je da nema lijepog načina da se ovo riješi (kad već nema sluha s druge strane), kad kažem lijepog mislim na način da se ne zamjerite šefu.

Rješenje vam se svakako nudi u obraćanju sindikatu i Inspektoratu rada, ali kako će na sve to reagirati šef, sami najbolje možete procijeniti, pa onda i odlučiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Razumijem, ali ono što me zanima je koje bi bilo "najbezbolnije" rješenje ako se već prije ili kasnije moramo zakačiti sa šefom jer nas izrabljuje? Kako bi nam pravnici u sindikatu mogli pomoći? Mogu li oni ili neki privatni pravnik specijaliziran za radno pravo napraviti ovjereni dopis koji citira koje pravilnike i Zakone šef krši i na kakav način, pa da mu to dostavimo pismeno bez ikakvog javljanja višim instancama, nekako mi se čini da je to najbolje u ovom trenutku. Zanima me je li kome poznata takva praksa i moze li nam netko s time izaći u susret...?

uređeno: od Vaza
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija