Jump to content

DFurka

Preporučene objave

Bok svima!

Početkom prošlog tjedna dobio sam na kućnu adresu u Austriji pismo od odvjetničke tvrtke u Sloveniji. Unutra je bilo iznenađenje u obliku kazne za parking na adresi u Zagrebu, za dan 22.12.2015. (!). Živim i radim u Austriji i povremeno dođem u Zagreb. Uredno plaćam parkinge, putem SMS-a ili kovanica. Ovo je prva informacija vezano za ovaj slučaj i nikad prije nisam dobio ikakvo upozorenje za neplaćanje. Pitanje je da li bi imao i potvrdu u obliku SMS-a nakon skoro dvije godine. Naravno da potvrdu o plaćenom parkingu nakon dvije godine nemam.

Ne moram napominjati kolika je cifra koju odvjetničko društvo traži: 172 EUR.

Pogledao sam detalje, druga zona u kojoj se navodno automobil nalazio, cijena sata je 3,00 kn/h, a dnevna parkirališna karta je 60 kn. Drugim riječima, odvjetničko društvo pokušava naplatiti kaznu uvećanu za 2.150%.

Zanima me, da li je ovo mogući slučaj prijevare ili iznude novca - no buni me kako je moguće da oni imaju sliku mojeg automobila te otkud im informacije o mojoj adresi? Također, ono najbitnije - zašto to dolazi nakon dvije godine, a ne ranije tako da se u slučaju nesporazuma ovo može riješiti dok je to moguće?

Što preporučate napraviti?

 

Hvala i lp!

uređeno: od DFurka
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , sivko je napisao:

Sliku imaju jer je osoba ovlaštena za kontrolu parkinga slikala vozilo a adresu imaju preko eu suradnje.Zastara za potraživanje još nije zastarila.

http://croexpress.eu/vijest.php?vijest=4686

http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=30048#.WdNYJlu0PIU

 

Vidio sam navedene članke, zanimljivo, no opet meni situacija ostaje neriješena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, G-man je napisao:

Koje im je obrazloženje ove cifre? I zašto "fantje" to pokušavaju naplatiti - jesu li opunomoćeni za zastupanje?

Ne znam gotovo nijedan odgovor na tvoja pitanja, toliko sam iznenađen cijelom situacijom - ne znam uopće otkud fantje u cijeloj igri. S njemačkog sam google-preveo na engleski ako se to kome da čitati: https://drive.google.com/open?id=1MhAZv1UuNWWIDdLYfDRTdTwSd26DxACMAs3gHxCZvxQ

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 4 minuta, sivko je napisao:

Trebalo bi pisat (valjda znaš njemački).Napisani su i članci nekih hrvatskih zakona (bar bi trebali).

Njemački znam nedovoljno, ali to nije niti bitno u ovom trenutku. Kompletan sadržaj pisma možeš vidjeti u dokumentu na linku. Koliko vidim, nisu navedeni članci zakona ili što već, a da se na to pozivaju već je fokus na plaćanju same kazne. Prema novinskim člancima koje si poslao, meni se čini da je to upravo ono o čemu se tamo govori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija