Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Spinn

Prava kupca u slučaju prestanka proizvodnje stvari?

Preporučene objave

Pozdrav,

na konkretnom primjeru ću precizirati pitanje: Prodavatelj je kupcu isporučio veći broj uređaja za satelitsko praćenje vozila. Kratko nakon isteka 2-godišnje garancije došlo je do kvara nekolicine tih uređaja. Poslani su prodavatelju radi utvrđenja kvara i popravka, a prodavatelj je samo napisao da su uređaji nepopravljivi jer je problem u bateriji koja je nezamjenjiva, a taj tip uređaja se prestao proizvoditi. Drugi tip uređaja koji nudi je bitno skuplji (više nego dvostruko).

Pretpostavljam da ne (ne vidim neku osnovu), ali zanima me ima li kupac ikakva prava u ovoj situaciji ili jednostavno mora sada kupiti skuplji uređaj?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

od prodavatelja tesko da bi dobili obestecenje/garanciju...

pitajte za popust na nove uredjaje s obzirom da ste "stari" kupac.

a "pokvarene" pokusajte popraviti tako da ih odnesete u neki servis koji popravlja mobitele/tv uredjaje pa pitajte da vam pokusaju zamjeniti bateriju i vidite da li bi isti onda radili....

Uređeno od virtalni

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ukoliko prodavatelj nije bio upoznat sa navedenim nedostacima od samog starta, proteklo je vrijeme u kojem je odgovoran po osnovi za materijalne nedostatke prodane stvari, tako da sa te strane više ne možete učiniti ništa.

Virtalni vam je dao dobru sugestiju da prije kupnje ovih novih uređaja vidite mogu li se vaši uređaji ipak popraviti ili ne.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×