Jump to content

Pravni lijek i infomacija


Ludacris

Preporučene objave

Postovanje svima...molio bi nekoga da mi pomogne oko mojeg slucaja, tj da mi da neke smjernice...naime razvodim se od ne vjencane "supruge" sa kojom imam dvoje malodobne dice. Trebao je biti sporazmni rastanak i sve je bilo dogovoreno ali sada je ona promjenila plocu pa mislim da bi trebao pravni. Znam da trebam ici u CZSS da oni odrede najbitniji dio a to je vidjanje nase dice, posto ja radim van drzave ja bi dao njoj skrbnistvo u to nema sumnje a ja bi htio da kada sam u Hrvatskoj da ih mogu vidjet i imati, naravno koliko njihove aktivnosti dopustaju, vrtic/skola. Koliko sam upoznat sa obiteljskim zakonom ona to meni ne moze nikao osporiti!? 

Drugo, ja vec placam alimentaciju koja je bila dogovorena izmedju nas jer ja sam mislio da ce sve biti u redu, 2.5tis kuna za svako dite. Ostavio sam joj i auto jer je njoj potrebniji iako sam ga ja imao i prije nje tj nase veze. Prosle godine smo kupili kucu i ja od tada placam kredit i prakticki svi troskovi koji su nastali a i jos traju su pokriveni od moje strane, ona je ne zaposlena, tj radi nesto na crno a mozda i dobije posal neki u skorije vrime. 

Ja sam stvarno bio spreman na svaki kompromis iako je do raskida doslo radi nje tj njezinih radnji (nebi volio o tome pricati). Kako smo se dogovorili da cemo kucu prodat i prvo nju tj djecu namiriti kupnjm stana di bi svako dite imalo svoju sobu ona je odjendom prominila plocu i sada ne zeli da se kuca proda a ja vise ne zivim u njoj i uredno placam kredit.

Kako vidim da se promjneila skroz ja bi sada to sve htio legalnim putem rijesiti al sada joj nebi vise isao na ruku, da se razumimo za dicu bi dao sve al za nju nebi jer ovo vise ne granici za normalnim. Ja placam zivotno za svako dite od njihovog rodjenja i to cu i nastaviti, zanima me kako cu rijesiti to sa kucom ako ona ne zeli da se to proda, ko ce placati kredit iako znam da banka siguno nece prebaciti kredit na nju, a ako se sve dili po pola dali ce onda on ovih godinu i pol dana sto sam ja placao kredit oce ona dati tih pola meni, cisto sumnjam. Ako bi ja auto uzeo nazad i recimo prodao ga dali se i on dijeli po pola iako sam ga ja imao i prije nego smo mi zajedno. I zadnje kako sud odredjuje alimentaciju, posto ja dobro zaradjujem i ako je to stvar djece ja nemam nista protiv da ona bude ogromna al nebi zelio da ona sebe i svoje hireve namiruje preko mene. I sta spada u tu alimentaciju, jer ja njima placam i vrtic i skolske obaveze i sve druge dodatne stvari, meni nije to problem ali ovakvo njezino ponasanje ona ne zasluzuje, a nebi htio da dici nesto fali jer je ona potrosila na ko zna sta. 

Hvala vam unaprijed i molim vas suzdrzite se komentara o njoj jer je majka moje dice i jos to postovanje s moje strane ima. 

Hvala vam lipa!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, dobro ste primjetili da se prije razvoda braka, bilo na koji način sporazumno ili tužbom, morate javiti nadležnom CZSS, te, pošto imate mld. djecu, proći tzv. obavezno savjetovanje prije razvoda braka, kao i medijaciju ako bude potrebita...

U tom postupku pri CZSS, ako je ikako moguće, trebate sastaviti plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mld. djecom (čl.106. Obz)...Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi je pisani sporazum roditelja o načinu ostvarivanja zajedničke roditeljske skrbi u okolnostima u kojima roditelji djeteta trajno ne žive u obiteljskoj zajednici...., a koji je temelj za pokretanja sudskog postupka za razvod braka kada su u pitanju bračni drugovi koji imaju mld. djecu...,

No, ako takav plan i ne sastavite i tada možete pokrenuti sudski postupak za razvod braka, uz uvijet da ste bili nazočnii na tim postupcima u CZSS, za što Vam CZSS izdaje Izvješće o provedenom obaveznom savjetovanju prije razvoda braka i potvrdu o prisustvu (barem prvom) postupku medijacije..

U tom slučaju, ako se niste dogovorili i sastavili plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi, sud u postupku razvoda braka utvrđuje sve činjenice vezane za dobrobit djece i njihove budućnosti, te, sukladno nađenom, donosi odluku o roditeljskoj skrbi...

Što se tiče rješavanja imovinskih odnosa Vas i supruge koje navodite, to rješavate u drugom (odvojenom) postupku, tj. postupku utvrđivanja i podjele bračne stečevine, u kojem se utvrđuje što je bračna stečevina (stečevina koju ste stekli za vrijeme trajanja bračne zajednice), te se ista dijeli na jednake djelove, naravno i prava i obveze (kredit idr.), što također možete riješiti sporazumno, dapače, i poželjno, jer su takvi postupci dosta dugotrajni i komplicirani...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na iscrpnom odgovoru!

Molim vas kako se odredjuje alimentacija i sta ona obuhvaca, dali ja ako placam alimentaciju moram jos i dodatno placati "skrivene" troskove vezano za dicu? 
Postoji tablica placanja i trenutno moji prihodi premasuju maximalni stupac zbog tezine i odgovornosti mog posla, dali to onda odmah znaci da su i troskovi dice veci? Dali placanje zivotnog osiguranja za pojedino dite isto ulazi u obzir? 

Hvala lipa dobri ljudi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_09_106_2061.html

placate samo alimentaciju, i nista vise! - ako sto drugo platite je cisto vasa dobra volja, dar, poklon...

prepustite odluku da sud donese koji iznos placate za alimentaciju. trazite da to bude sto manji iznos! a vi onda slobodno dodajte i uplatite vise. iako se i to moze smatrati kao da djete ima vece potrebe, pa sukladno tome ista gospodja moze na racun toga traziti povecanje alimentacije...

vozilo je vase, i to nije sporno.

zaboravite na "prebijanje" alimentacije s nekim drugim stvarima koje ona vama recimo mora platiti...

.

a sto se tice place koju mislite da imate, dobro procitajte ugovor koji vam je dan, i vidite sto je to osnovna placa, sto su dodaci za prekovremene, rad vikendom, noc itd...

.

tako da vam je moj osobni savjet, jos jednom, neka sud na racun svih donesenih dokaza odredi visinu alimentacije, te po istoj presudi postupajte!!

.

zivotno osiguranje, iskreno ne bih placao (ne isplati se iskreno...). radije te novce stavite negdje na ->svoj<- racun, orocite, pa onda po potrebi jednog dana djeci prosljedite...

.

kuca/stan sto ste vec kupili, s obzirom da je to novopeceni kredit, prodajom iste, ne bi namirili ukupni preostali dug kredita prema banci.

recimo cca da bi vam falilo 20ak %, a po prodaji kuce, sto osobno predlazem, ostatak razlike refinancirajte gotovinskim kreditom i gotova prica..

.

a ako zelite gospodju situirati a da budete mirni.

lijepo joj mozete placati najam stana/kuce u kojem bude zivjela s djecom. - to vam je iskreno najbolja situacija...

.

a i mislite na svoje buduce potrebe/zenu/djecu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , virtalni je napisao:

zaboravite na "prebijanje" alimentacije s nekim drugim stvarima koje ona vama recimo mora platiti...

Mozete mi molim vas objasniti sto ste mislili pod ovim?

 

prije 2 sati , virtalni je napisao:

kuca/stan sto ste vec kupili, s obzirom da je to novopeceni kredit, prodajom iste, ne bi namirili ukupni preostali dug kredita prema banci.

recimo cca da bi vam falilo 20ak %, a po prodaji kuce, sto osobno predlazem, ostatak razlike refinancirajte gotovinskim kreditom i gotova prica..

U kucu sam upucao dodatne novce da se digne na visoki nivo, jer je sve bilo radjeno za nas i nije se stvarno nista stedilo...tako da sa prodajom nje bi bilo dovoljno i za kupnju stana za njih i zatvaranje preostalog kredita, a ako i ne bude smanjio bi ga i ja bi ga otplacivao, to mi nije ni bio problem vec samo njena gramzljivost i ponasanje kao da je ona zrtva u svemu tome. 

 

Jos samo jedno mi je na pameti, dali ona meni mora polagat racune na sta ide alimentacija ako ja vidin da dica ne dobivaju dovoljno?

I ako se ja prestanem baviti sa ovime sto radim da bi bio vise doma i provodio kvalitetnije vrime sa njima, odlucim za neki manje placeni posal dali se onda alimentacija smanjuje jer definitivno primanja mi nebi bila ni upola u nas ki vani???

Hvala vam jos jednom i pomalo dobivam ciscu sliku sta su mi prava i kako da dicu zastitin sto je vise moguce. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znaci:

ako vi njoj dugujete 10.000kn alimentacije
a ona vama 10.000kn radi neplacenih rezija, vozila, cega god vec...

ne mozete ->ne uplatiti<- alimentaciju!!
niti se dogovoriti pisano ili usmeno da "prebijete" medjusobna dugovanja
ako se ista ticu alimentacije!!

jer u najgorem slucaju, zavrsite u zatvoru, s ovrhama i blokadama racuna...


znac: alimentaciju, uvijek platiti, uplatom na njezin racun! 
i to onako kako je sud odredio!
u opis navesti uplata alimentacije za 9. mjesec 2017. g za dvoje malodobne djece...

nikakvo placanje na ruke, postom, babom, didom i sl...

ako je pod blokadom, ne tice vas se! alimentacija je izuzeta od ovrhe!

znaci!! -> alimentaciju placati iskljucivo i jedino na nacin na koji sud odredi!
i u iznosu kojem sud odredi!!


ako sada sto placate pod opis placanja napisite: akontacija za alimentaciju za 9/2017
i sl...

i da niste ulupali toliko novaca u kucu tesko bi bili u plusu ili na nuli...


opet vi s kupnjom stana...


ne moze vam nitko zabraniti sto ce te kome kupiti,
ali moj osobni savjet, a siguran sam i ostalih clanova foruma.
ako ste vec zapeli s tim stanom.

isti kupite i stavite na svoje ime! i onda joj isti iznajmite za 2-3 tisuce kuna mjesecno.
i slozite ugovor o tome!!!

ako joj kupite stan i stavite ga na njeno ime, opet ce te morati placati alimentacije za 2 djece
sto je za 20 godina cca 100 000 eura!!


ako pak kupite stan, a isti prepisete na djecu, tj poklonite ga djeci (opet, nemojte ovo napraviti)
ista ce se useliti u taj stan, skupa s njima.
i opet ce te joj morati placati alimentaciju!!

a u slucaju ako dodje do pogorsanja odnosa, nemate "asa u rukavu", jer ona stan ima, bilo na sebi ili djeci,
a djecu lako moze okrenuti protiv vas. stovise nece joj ni trebat puno jer radite vanka...

da joj poklonite 200 000 eura, da si kupit sto god, opet ce te morati placati alimentaciju...

-
ne mora vam polagati racune na sto trosi alimentaciju.
-
zato vam i kazem! trazite najmanju mogucu alimentaciju! 100 eura po djetetu, - necete to sigurno dobiti ali:
onda lijepo vi kupite djeci sto zelite, ili date svojim njenim roditeljima da joj kupe...
...

ako ostanete bez primanja, obavezno cim prije traziti promjenu sudske odluke radi pogorsanja vaseg financijskog stanja!!
- jedino to!!

nikakvi drugi dogovori tipa, plati manje, platit ces kad budes mogao ne dolaze u obzir!!!


.

pretrazite forum s rjecju "alimentacija" pa ce te vidjeti kakovih "veselih" slucajeva ima...


sve druge dogovore/sporazume koje budete imali (a ne ticu se alimentacije),
obavezno staviti na papir, i ovjeriti kod javnog biljeznika!!

uređeno: od virtalni
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što se tiče banke:

sada kada ste realizirali sve to s bankom,

banku ne zanima što vi radite ili bivša supruga sve dok se kredit uredno otplaćuje!
niti će vas pitati gdje ste, jeste li razvedeni, ostaje li vam novca za zivot...

ako ne uspijete platiti 2-3 rate kredita za redom,

ista banka ce pomalo stornirati i poslati cijeli iznos kredita na naplatu,
vama, duznicima, i prakticki svima onima koji su sudjelovali u kreditu.

nakon nekog vremena, ako ne budu zadovoljni iznosom koji se naplacuje,

pokrenu prodaju nekretnine, bilo javno ili kome vec...
-
vi, ili bivsa ste jos u kuci...
-

treca osoba kupi kucu,
- banka se djelomicno namirila, ali jos je preostalo ohoho iznosa za naplatiti se
-
i dalje ste pod blokadom.
-

od place kakvu god imali ostaje vam 500 eura za zivot...
-
kupac pokrece delozaciju osoba koje se nalaze u toj kuci...
...


a u nekim slucajevima, preostali nenaplativi iznos kredita banka proda
agencijama kojekakovim,
koje isti preostali iznos magicno povecavaju na sulude iznose...
-
vi ste i dalje pod blokadom gdje vam ostaje cca 500 eura za zivot.

znaci kad vas blokiraju
500 eura reda velicine, ce vam ostati na racunu!!!
-
kartice blokirane takodjer...

cime ce te onda platiti alimentaciju od par tisuca kuna!?!?
-
i dalje imate isti posao. iste prihode...
( i ne, ako i zatrazite smanjenje alimentacije, ne ocekujte od suda milost.
reci ce vam: sami ste si krivi, - te ce vam ostati alimentacija s obzirom na prihode,
a rashode nece ni gledati... eventualno nesto simbolicno smanje...)
.
banku ne znima, bivsu zenu ne zanima, djecu takodjer ne zanima...
legalne utjerivace dugova ne zanima...
-

a u najgorem slucaju, ako ne budete radi koga cega vec placali alimentaciju,
zavrsite u zatvoru, bez prihoda, ali barem s 3 obroka dnevno...
-
eh da, u slucaju zatvora, i dalje ste obvezni platiti alimentaciju radi koje ste prvobitno zavrsili u zatvoru.

...
ja se ispricavam, ali ovo je mislim jedan od gorih scenarija koje sam gore naveo :)
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovanje virtalni

Moja namjera ni pitanje nije bilo kako da izbijegnem placanje alimentacije, ja nju placam vec sada bez suda a placati cu ju i nakon suda, to je neminovano i ja znam da ja sa tim placanjem pomazem dici koliko toliko. 

Samo sam htio znati dali je moguce nju smanjiti ako mi prihodi se smanje, a sada ju sud odredi 5000kn za svako dite, to je bilo moje pitanje!?

Idemo korak po korak, sto bezbolnije za dicu a mi stariji smo vec i naucili da nista nije lako a kada je nesto tesko na kraju dode mir i spokoj.

 

Hvala vam lipa ljudi moji i sretan vam Dan Neovisnosti!!! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam vam ni htjeo reci kako da ju izbjegnete placati! jer je to s obzirom na postojeci zakon moguce samo ako preminete!

.

kao sto sam vam rekao, kada dodje do promjene vasih primanja, odmah! - obavijestite sud i trazite smanjenje iznosa alimentacije!

isti bi to i trebao napraviti, ali je zadnja na samome sudcu...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Ludacris je napisao:

Samo sam htio znati dali je moguce nju smanjiti ako mi prihodi se smanje, a sada ju sud odredi 5000kn za svako dite, to je bilo moje pitanje!?
 

Poštovani, u svakom trenutku, ako postoje razlozi, tj. smanje Vam se primanja temeljem kojih je donesena važeća odluka o uzdržavanju, Vi možete, ali i ne morate, Vaša odluka, pokrenuti postupak za izmjenom prvotne odluke, tj. donošenje nove sa određivanjem umanjenog iznosa uzdržavanja, temeljem Vaših, u međuvremenu, smanjenih primanja..

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 21 sati , Ludacris je napisao:

Postovanje svima...molio bi nekoga da mi pomogne oko mojeg slucaja, tj da mi da neke smjernice...naime razvodim se od ne vjencane "supruge" sa kojom imam dvoje malodobne dice. Trebao je biti sporazmni rastanak i sve je bilo dogovoreno ali sada je ona promjenila plocu pa mislim da bi trebao pravni.

 

nemožeš se razvesti od nekog s kim nisi u braku. prekinite sa zajedničkim životom na nači da se udaljite jedno od drugoga. djeca su zajednička briga . možete tražiti skrbništvo nad  djecom. roditelj sa kojim djeca ne žive dužan je po odluci suda ili po dogovoru doprinositi uzdržavanju djece. imovin stečena za vrijeme zajedničkog života je zajednička imovina (bez obzira kako je plaćena).

nadležnom sudu podnijeti zahtjev za utvrđivanje i podjelu zajedničke imovine.

uređeno: od bovu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , Ludacris je napisao:

Hvala na iscrpnom odgovoru!

Molim vas kako se odredjuje alimentacija i sta ona obuhvaca, dali ja ako placam alimentaciju moram jos i dodatno placati "skrivene" troskove vezano za dicu? 
 

sve što platiš za djecu ili dađ djeci je dar djeci. alimentaciju određuje sud ili se dogovorite i nju si obvezan plaćati dok sud ne donese drugačiju odluku.

životna osiguranja za djete je dar djetetu. ili kupovina garderobe, školski pribor,igračke, rođendanski pokloni itd.

darivanje nekretnine je dar djetetu zbog kojeg se može smanjiti iznos uzdržavanja.

uređeno: od bovu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 21 sati , Ludacris je napisao:

 

Drugo, ja vec placam alimentaciju koja je bila dogovorena izmedju nas jer ja sam mislio da ce sve biti u redu, 2.5tis kuna za svako dite. Ostavio sam joj i auto jer je njoj potrebniji iako sam ga ja imao i prije nje tj nase veze. Prosle godine smo kupili kucu i ja od tada placam kredit i prakticki svi troskovi koji su nastali a i jos traju su pokriveni od moje strane, ona je ne zaposlena, tj radi nesto na crno a mozda i dobije posal neki u skorije vrime. 

Ja sam stvarno bio spreman na svaki kompromis iako je do raskida doslo radi nje tj njezinih radnji (nebi volio o tome pricati). Kako smo se dogovorili da cemo kucu prodat i prvo nju tj djecu namiriti kupnjm stana di bi svako dite imalo svoju sobu ona je odjendom prominila plocu i sada ne zeli da se kuca proda a ja vise ne zivim u njoj i uredno placam kredit.

 

na čije ime glasi kuća? bitno za podnošenje zahtijva za utvrđivanje i podjelu zajedničke imovine .

kuća je zajednička ali i kredit kojim je kupljena kuća. ali možete se  i drugačije dogovoriti. kuću dobije onaj ko preuzme kredit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Ludacris je napisao:

 

Samo sam htio znati dali je moguce nju smanjiti ako mi prihodi se smanje, a sada ju sud odredi 5000kn za svako dite, to je bilo moje pitanje!?

 

kad je sudu podnešena tužba za uzdržavanje? kad je sud donio odluku sa kojim roditeljem će djeca živjeti?

dali je sud odredio sud odredio alimentaciju od 5.000,00 kn? ili toliko plaćate dragovoljno?

vjerujem da sud nebi odredio alimentaciju veću od 2.000,00 po djetetu.  ali ona sad ovisi o prihodima (visina plaće).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , bovu je napisao:

nemožeš se razvesti od nekog s kim nisi u braku. prekinite sa zajedničkim životom na nači da se udaljite jedno od drugoga. djeca su zajednička briga . možete tražiti skrbništvo nad  djecom. roditelj sa kojim djeca ne žive dužan je po odluci suda ili po dogovoru doprinositi uzdržavanju djece. imovin stečena za vrijeme zajedničkog života je zajednička imovina (bez obzira kako je plaćena).

nadležnom sudu podnijeti zahtjev za utvrđivanje i podjelu zajedničke imovine.

To sam se krivo izrazio, nisan moga naci pravu rijec...ovo drugo mi je jasno, ujedno sam skinuo novi obiteljski zakon pa cu ga cilog nauciti i sve vidjeti...hvala svejedno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , bovu je napisao:

na čije ime glasi kuća? bitno za podnošenje zahtijva za utvrđivanje i podjelu zajedničke imovine .

kuća je zajednička ali i kredit kojim je kupljena kuća. ali možete se  i drugačije dogovoriti. kuću dobije onaj ko preuzme kredit.

Kuca glasi na mene 1/1, od pocetka snosim kredit koji je isto na mene 1/1. 

Ona nije sposobna da snosi kredit a nebi je ja ni prislio na to. Ja sam se iselio al jos uvijek sam prijavljen na toj adresi. Mislim da je to predmet za odvijetnika, jer kako stvari stoje ne znam bas na je sve spremna...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , bovu je napisao:

kad je sudu podnešena tužba za uzdržavanje? kad je sud donio odluku sa kojim roditeljem će djeca živjeti?

dali je sud odredio sud odredio alimentaciju od 5.000,00 kn? ili toliko plaćate dragovoljno?

vjerujem da sud nebi odredio alimentaciju veću od 2.000,00 po djetetu.  ali ona sad ovisi o prihodima (visina plaće).

Jos nismo nista podnjeli jer sam ja u medjuvremenu otisao van Hrvatske, alimentaciju sam ja odredio a ujedno placam sve druge dodatne troskove vrtica i skole.

Primanja su mi velika i prelaze maximalni stupac u tablici, postoje svakakve varijante i svasta sam cuo da se i placa po 1000 eura za dite da to sud odredi, al to ona vise nije alimentacija za dite vec i za nju, sto se u mojem slucaju to meni ne svidja jer da sam ja krivac radi ove situacije jos bi i razumio, al ovako mi je to protiv mojih uvjerenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Željac047 je napisao:

Poštovani, iskreno, bilo bi dobro da se obratite odvjetniku, jer ipak nebi smjela biti tolika alimenacija, no to će odrediti sud, a Vi pokrenite postupak tako da ipak znate na čemu i pri čemu ste, ovako je sve "račun bez krčmara"...

Sretno Vam..!

Neki prijedlog za odvijetnika u Rijeci...naravno na PM

Hvala lipa dobr ljudi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 24 minuta, Željac047 je napisao:

Poštovani to imate u potforumu mislim da se zove "Tražim odvjetnika" ili tako nekako..., ovdje Vam se ne smije sugerirati ništa vezano za takvu problematiku..

Bas sam trazio i nikako ne mogu naci...dali mi mozete privatnu poruku poslati...naravno da ne bi htio nikoga promovirati ili sta vec...hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ludacris je napisao:

Kuca glasi na mene 1/1, od pocetka snosim kredit koji je isto na mene 1/1. 

Ona nije sposobna da snosi kredit a nebi je ja ni prislio na to. Ja sam se iselio al jos uvijek sam prijavljen na toj adresi. Mislim da je to predmet za odvijetnika, jer kako stvari stoje ne znam bas na je sve spremna...

neka ona podnese prijedlog za utđrivanje i podjelu zajedničke imovine.

plaćanje kredita je tek počelo. njerujem da bi mogao dobiti odluku suda da je kuća tvoja uz obvezu isplate 50% uplaćenog za otplatu kredita dok je trajala zajednica.

pošalji joj projedlo za sklapanje ugovora o najmu (preporučeno i sa povratnicom).

na ime akontacije alimentacije na račun majke djece uplaćuj iznos od 3000,00-4.000,00 kuna(za svaki mjeseci i  s naznakom za 2.djece). to bi bio primjeren iznos koji bi odredio i sud ako ne i manje. uplatnice čuvaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ludacris je napisao:

Kuca glasi na mene 1/1, od pocetka snosim kredit koji je isto na mene 1/1. 

Ona nije sposobna da snosi kredit a nebi je ja ni prislio na to. Ja sam se iselio al jos uvijek sam prijavljen na toj adresi. Mislim da je to predmet za odvijetnika, jer kako stvari stoje ne znam bas na je sve spremna...

Ja bih Vam ipak preporučio angažiranje odvjetnika, jer ako Vi čekate da ona podnese tužbu za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine, iskreno, kako i sami kažete, ako je spremna na sve, načekati ćete se, jer ova situacija ide njoj u prilog, a po meni, Vama bi trebalo da se to počne rješavati i da se riješi, da nastavite svoj miran život, bez opterećenja i neizvjesnosti, jer jednom se ipak to treba riješiti, a Vam je u interesu da se riješi čim prije i da znate na čemu ste, odvjetnik će Vam to najbolje znati riješiti....

Također i za skrb i uzdržavanja djece, jer sada plaćate, a neznate zašto i koliko trebate plaćati, a kad dobijete sudsku odluku, ipak ćete znati koliko i kako, tako da Vam je moja iskrena preporuka da ipak angažirate odvjetnika da Vam se to počne rješavati i da se riješi, te da dalje nastavite živjeti bez opterećenja i bez neizvjesnoti...

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija