Jump to content

Istek ugovora na odredeno


LittleCoffee

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Imam nekoliko pitanja s kojima namjeravam sutra gnjaviti i HZZ, ali poznavajuci ih vjerojatno mi nece znati nista pametno za odgovoriti.

Radim u jednoj bolnici vec sedam godina na odredeno. Do sada sam potpisala sedam ugovora, a pola godine sam radila i bez ugovora kojeg nisam cak ni retrogradno potpisivala.

Do pred dvije godine je moja placa bila osiguravana iz projekata, a onda je tu obavezu preuzela bolnica iako nisu imali dozvolu da nas zaposle.

Bolnica je tek ove godine trazila od ministarstva dozvolu da nas zaposli (radi se o meni i dvije kolegice) i tu dozvolu je dobila, ali pod uvjetom da raspisu natjecaj za tri radna mjesta sto su i napravili.

I na taj natjecaj se javio branitelj koji odgovara svim uvjetima i sada se ta cijela prica razvlaci vec 4 mjeseca jer bolnica ceka da on odustane kako bi mogli zaposliti nas tri. Ako tip ne odustane, onda jednu od nas nece moci uzeti jer ne zele placati kaznu.

Ono sto mene muci u cijeloj ovoj prici je sljedece. Ja u biti vise ne zelim ostati u bolnici i prema svemu kako stvari stoje - branitelj nece odustati - meni ce posljednji ugovor kojeg imam isteci sa 31.10. i ja sam onda na burzi i imam pravo na naknadu s burze.

No, sto se dogada ako slucajno branitelj odustane pa mi oni ponude ugovor na neodredeno, a ja ga odbijem? Da li i u tom slucaju imam pravo na naknadu s burze jer moj ugovor na odredeno svejedno istice 31.10. Ne znam sto sve poslodavac salje HZZ u slucaju isteka ugovora na odredeno i situacije u kojoj netko odbije potpisati ugovor na neodredeno.

Znam da je komplicirano, ali evo - ta naknada mi je jako vazna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru.

Ako vam ne bi bio problem samo da malo pojasnite zasto odbijanje potpisivanja ugovora na neodredeno ne dovodi do iskljucivanja prava na naknadu s burze?

Taj dio ne razumijem.

Jasno mi je da je ovo na sto sam se javila bio natjecaj za novootvoreno radno mjesto (u natjecaju na HZZ je pisalo upraznjeno radno mjesto, a bolnica i sama priznaje da je bila u prekrsaju sto nam je dvije godine isplacivala place i davala ugovore za koje nije imala odobrenje) - da li je to povezano s time?

U smislu da mi istice ugovor na jednom radnom mjestu, a meni ne odgovara drugo pa je to zato okej ako odbijem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija