Jump to content

Rad u inzemstvu duzi od 30 dana


krle2

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

 

situacija je malo složena pa ću pokušati biti što jednostavniji u objašnjenju iste.

 

Radim za jednu privatnu tvrtku u Hrvatskoj. Na ugovoro na neodređeno sam.

Ljetos mi je ponuđeno novo radno mjesto, da idem u inzemstvo u matičnu firmu na "trening" za koji se nije utvrdilo koliko će trajati, već je samo rečeno u grubo minimalno 6 mjeseci.

Ja sam tražio ugovor, na što mi je rečeno da ćemo ugovor sklapati kada se pokaže nakon nekog vremena treninga, ako ću imati pozitivan feedback, dobiti ugovor.

 

Zanima me, da li je ovo kakva siva zona što sam poslan na rad u inozemstvo na dulje od 30 dana, bez ikakvog ugovora ili nekog papira, da li je uopće legalno da ja radim posao totalno drugog opisa i naziva radnog mjesta, a još uvijek imam stari ugovor?

Da li je trebao samnom dogovoriti isplatu dnevnica u vidu u kojoj valuti, kojeg iznosa i slicno, zatim zdravstveno osiguranje i sl?

U pravilniku o dnevnicama za moju tvrtku navedeni su iznosi za pojedine zemlje. Da li je moguce onda da unutar tvrtke, ako su iznosi dnevnica propisani, jedan dio tvrtke ima veće dnevnice?

Postoji li minimalni propisani iznos za dnevnice izvan Hrvatske po zemljama?

Ponuđen mi je ugovor za novor radno mjesto prošli tjedan, i to tek nakon što sam pitao ima li kakvih novosti, a vodstvo mi je reklo da su oni ugovor sastavili sa 1.10 i da od tada teče. Međutim nije mi stigao dok danas nisam pitao za svoj primjerak ugovora na uvid i potpis, ne želim sada potpisati ovaj ugovor, dok mi netko ne objasni ovo sve što sam napisao.

 

Veliko hvala !

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija