Jump to content

Rekonstrukcija kuće


joleZZZ

Preporučene objave

Poštovani, imam jednu vrlo specifičnu situaciju... dakle imam obiteljsku kuću sa tri stana, za nju se drži mala prizemnica(druga parcela), i odmah do prizemnice je negrađevinski teren koji je isto moj sve je legalno. E sada htio sam tu prizemnicu nadogradit sa još jednim katom u postojećim gabaritima jer je to vrlo mala kvadratura, arhitekt čim je vidio dao je skicu, ali kad je skužio da kuća graniči sa negrađevinskom parcelom naveo je da će tu bit problema sa dozvolom jer da se nemože graditi ako nije 3m udaljeno od negrađevinskog terena. Sugerirao je da idem to radit bez dozvole jer su svi susjedni tereni moji i nemam susjeda i sve je praktički u šumi. No ja ne želim riskirat i ulagat uopće u nelegalno. Išao sam u ured kod nadležnih pokazao dokumente i pitao dali će se moć gradit, i dobio odgovor da mogu jer da se gradi na zatečenom stanju. Pustio arhitekta da radi i kad je opet došao u isti ured, rečeno mu je da se nemože i da će bit lakše ako napravimo uporabnu dozvolu što smo i napravili i time je sad u evidenciji da je prizemnica sa jednom etažom. No i dalje nema pomaka sad je to već ping pong bez rezultata pa me zanima čisto mišljenje ako je netko imao takovg iskustva? I naravno što bi bilo da to dignem bez dozvole, kakve su moguće sankcije, možda u dogledno vrijeme se šta promijeni, ili pak urbanizira ta susjedna parcela?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, joleZZZ je napisao:

ali kad je skužio da kuća graniči sa negrađevinskom parcelom naveo je da će tu bit problema sa dozvolom jer da se nemože graditi ako nije 3m udaljeno od negrađevinskog terena.

koliko se može uočiti da se radi o gradnji na već postojećem objektu,odnosno nadogradnji,       ,tako da u smislu ta 3 metra nevidim zapreku za ishođenje potrebne dozvole.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija