Jump to content

nepripadajuća naknada


odilon

Preporučene objave

Pozdrav svima,
 
Prije svega isprika ako sam pogriješio podforum, nisam siguran gdje bi moj problem spadao.
 
A problem je sljedeći, dana 23.03.2017. godine zaposlio sam se putem SOR-a , dana 28.05.2017. godine prekidam SOR, te se u istoj tvrtci zapošljavam na ugovor na neodređeno.

Prilikom isplate naknade  od strane Zavoda (za peti mjesec) ista je bila razmjerna vremenskom periodu u kojem sam radio. No u 7. mjesecu primam puni iznos naknade, iako sam raskinuo ugovor sa HZZ-om. Uplate su se dogodile i u 8. i 9. mjesecu, da bi 02.10. zaprimio Rješenje od Zavoda (od 16.6. 2017), u kojem stoji da mi sa datumom 28.05.2017 prestaje pravo na novčanu naknadu. Usprkos Rješenju 10.10. 2017. opet primam uputu od Zavoda.

Nakon svake uplate, obraćam se Zavodu, a oni prebacuju nadležnost s jedne osobe/odjela na drugi, da bi narednog mjeseca opet dobio naknadu.

S obzirom da mi se sada na računu nalazi oveća količina novca koji mi ne pripada, sve mi to postaje pomalo stresno, jer me strah da novac ne budu tražili natrag uvećan za kamate.

Zanima me kome da se obratim, na koji način da novac vratim i što je najvažnije dokad bi te uplate mogle stizati.


 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osobno bih se ponovno obratila HZZ-u, i to imenom i prezimenom osobi koja je izdala rješenje, tražila da se naknada prestane isplaćivati, navela preplaćeni iznos o kojem s radi, tražila IBAN na koji ga mogu vratiti, odnosno tražila upute što da radim s tim novcem  - isključivo pisanim putem, pošta, preporučeno s povratnicom. Isti dopis, na isti način, poslala i u nadležno ministarstvo. U dopisu dolje navedite gdje ste dopis poslali, ono u stilu "Dostavljeno: tu i tu, tom i tom..."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija