Jump to content

Žalba Visokom prekršajnom sudu - trajanje (Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji)


Strawinsky

Preporučene objave

  • 4 tjedna kasnije...

Odgovor "kada dođe na red" mi ne govori ništa o prosječnom trajanju odgovora (reakcije) višeg suda. Koliko to traje u prosjeku u slučajevima kada se radi o Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji? Ima li netko iskustva s tim vremenskim vrijednostima? Neki su mi pričali da je presuda bila potvrđena u kratkom roku, tipa 2-3 mjeseca. Neki pak da je trajalo duže.

Inače, postoji li rok za suce u kojem trebaju višem sudu proslijediti izraženu žalbu osobe koja je oglašena krivom? Ovo pišem zato što mi je poznato da je uložena žalba, a istu sutkinja  nije proslijedila višem sudu. Ista sutkinja je odugovlačila više godina s postupkom, pa potom naveliko s donošenjem presude, pa potom s ponovnim slanjem presude koju osuđena osoba nije htjela zaprimiti i tako je osuđena dobila na poklon od sutkinje barem pola godine koje osuđenoj osobi idu u korist jer prijeti zastara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, znam da zastara nastupa nakon četiri godine. Upravo zato i pišem o ovome jer je ostalo još oko 5 mjeseci, a žalba na osuđujuću presudu (zavlačenja na razne načine uz indirektni blagoslov sutkinje je bilo koliko ti srce poželi) je tek prije neki dan proslijeđena višem sudu. Hoće li nadležni ondje uzeti u obzir činjenicu da je ostalo još relativno malo vremena i dati predmetu prioritet prije isteka 5 mjeseci ili će im biti svejedno?

Ja sam, skupa s djetetom, u svojstvu svjedoka-žrtve tako da bi pravomoćnost presude - s obzirom da su institucije kao što su policija, ODO i CZSS u skladu s nepravednom percepcijom da su "majke žrtve, a ne zlostavljačice" gospođi progledali u vrlo mnogo slučajeva kroz prste - doprinijela smanjenju nasilničkog djelovanja. Sve drugo bi bio vjetar u leđa zlostavljačici i daljnja šteta po dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...
, drot13 je napisao:

Ako su dobili spis, daš im mjesec dana, pa provjeriš u kojoj je fazi. Ako zapinje, poguraš usmeno, a ako vidiš da neće ići, onda i pismeno. Pazit će na rok, nemaju običaj puštati predmete u zastaru

 

Dobar dan, prošlo je već dosta vremena, mislim da ne treba više čekati. Dakle, kako misliš da provjerim i/ili poguram usmeno? Telefonski, osobno odlaskom na sud, uvidom u spis?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...
, drot13 je napisao:

Pazit će na rok, nemaju običaj puštati predmete u zastaru.

Samo da se javim i zahvalim na savjetima i podršci. Točno je. Nisu pustili u zastaru. Predmet je nakon četiri mučne godine pravomoćno riješen u moju (a time i djetetovu) korist. Pravda je, barem što se tiče ovog predmeta, zadovoljena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija