Jump to content

posljedice po djelatnicu iz razloga nepotizma


artus

Preporučene objave

Djelatnici je uručen otkaz na probnom radu bez ijednoga valjanoga razloga, dokaza i pojašnjenja istoga, da bi na njezino radno mjesto bio postavljen student nećak poslodavca,  kojemu se eto prohtjejlo raditi . Tim činom poslodavca djelatnica je izgubila pravo na novčanu pomoć HZZ-a , jer iz otkaza proizlazi da nije zadovoljila na tome radnome mjestu, što u osnovi nije istina.  Kako se radi o klasičnome nepotizmu ima li pravnoga lijeka za sada već nezaposlenu djelatnicu u vidu naknade štete koja je iz toga nekorektnog čina poslodavca proizašla , odnosno stjecanje svih prava za nezaposlene osobe prijavljene na HZZ-ou a temeljem navedenoga .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Privatna firma, radi se o ugovoru na godinu dana s probnim radom od četiri mjeseca  , s time da je prilikom sklapanja ugovora o radu rečeno da je zamjena za djelatnicu  na porodiljskom dopustu, a zapravo je radila je na poslovima na kojima je radio student nećak poslodavca, tim činom je bila obmanuta jer je zapravo  čuvala radno mjesto tom studentu koji je otišao na praznike što se je  i pokazalo po povratku istoga nakon praznika od četiri mjeseca na to radno mjestu. Tako da su se je njegov povratak i otkaz djelatnici poklopili, Tako je posljedica  njegovog dolaska natrag zapravo razlog otkaza  djelatnici a ne povreda i neispunjenje radnih obaveze. Moralno i etički dno dna, no zanima nas što kaže zakonodavac u takvom slučaju, naravno ako je zakonodavac uopće predvidio i takve slučaje niskosti ,obmane, prevare i nepotizama a na račun časnog i poštenog djelatnika koji je izgubio tim podlim činom sva prava pri prijavi na HZZ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija