Jump to content

Izvanredan otkaz nakon roditeljskog


Dani031

Preporučene objave

Poštovani, molm vas savjet u vezi situacije u kojoj sam se našla.

Radim na neodređeno već 8g kod poslodavca koji ima sjedište u Zagrebu, ali moje radno mjesto je bilo  , prije nego sam otišla na porodiljni , u uredu u Vinkovcima ( neregistrirani ured) .

Nakon što sam  otišla na porodiljni, vinkovački ured su zatvorili, kolege su dobili polovno uvjetovan otkaz i otpremnine.

Sada se ja vraćam s porodiljnog, znam da ću dobiti otkaz, no šef traži da potpišem sporazmni otkaz s troduplo manjom otpremninom nego što bi je dobila s poslovno uvjetovanim otkazom,a ako ne pristanem kaže  da će tražiti da radim u Zg , kako piše u ugovoru.

Moje pitanje je : može li mi poslodavac dati izvanredan otkaz u tom slučaju? Iako u ugovoru piše da je mjesto rada Zg, nikad nisam tamo radila i ne znam kako bi to prošlo na sudu u slučaju spora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj se bivsi poslodavac na slican nacin htio rijesiti dvije radnice, na njihovu srecu Sporazumni im je poslao mailom. Odbile su, pa je slijedio premjestaj u drugi grad, isto kako kod vas. Angazirale su odvjetnicu koja je slozila super zahtjev za zastitu prava gdje je obrazlozila kako poslodavac zeli smanjiti troskove varajuci radnice zakidajuci ih za njihova prava... Poslodavac je, naravno, odustao i urucio poslovno uvjetovani otkaz sa svim pravima koja im pripadaju. Opet, one su imale pisani trag i bilo bi super kad bi ga vi mogli dobiti.
Drugo, u vasem slucaju, relacija ZG-Vinkovci je nekih 270km, mozda iz toga imate nekih prava (terenski, odvojeni zivot, trosak stanovanja...), neko drugi ce znati bolje, pa ako imate, pisanim putem skrenite poslodavcu i na te troskove ukoliko bi pristali raditi u ZG, ili, jos bolje, ako ste do sad 'radili u Zagrebu' zahtjevajte da vam sve to i isplati. 
Drugih savjeta  i informacija, na zalost, nemam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija