Jump to content

Infrastruktura T-COM-a u dvorištu - help


taxodium

Preporučene objave

Pozdrav!

Kupio sam kuću i parcelu te saznao da zemljištem prolazi glavni TK podzemni kabel za telefon koji je postavljan 90tih godina. (Valjda?!).

Kabel prolazi duž parcele, s unuarnje strane ograde u mojem dvorištu, uz javnu parcelu (van ograde je uređeni nogostup). To je bilo napušteno zamljište i vjerojatno im je bilo 'zgodnije' zaobići trasu nogostupa i 'skrenuti' u privatno. Trenutno će mi kabeli smetati za planiranje zemljišta i odvodne instelacije, ali nužno bi mogli i ostati tu. Koji su postupci i izgledi ako želim izmještati kabel? Dali je prema dosadašnjoj praksi moguća nekakva nagodba s njima, ukoliko pristanem da kabeli ostanu tu položeni. 

Inače, zbog gradnje kuće imam geodetski elaborati, vlasnički list 1/1 i uporabnu dozvolu za postojeći objekt. Svi papiri uredni. Molim savjet. HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez prvotne komunikacije s njima (pismeno, preporučeno) nečete znati na čemu ste. Dakle, iz vaše objave se može zaključiti da nemaju nikakovo upisano pravo služnosti u ZK. Pa možete zatražiti izmještanje kabela o njihovom trošku poradi toga i toga (čak negdje kod njih bi trebao biti gotov zahtjev za izmještanjem) ili plačanje primjerene naknade. Da li će se oni pozvati na dosjelost pa bi sve moglo rezultirati parnicom, kao što rekoh, znati će te na čemu ste. S istim upitom možete zatražiti mišljenje HAKOM-a i HERE. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija