Jump to content

Dug iza pokojnice


Makun

Preporučene objave

Molim vas ako mi netko može protumačit sljedeću pravnu situaciju;

Naime pok. majka prilikom kupovanja suvlasništva od drugog partnera u firmi kao garanciju za isplatu dala je svom bivšem partneru nekretninu (polu izgrađenu i ne legaliziranu kuću i zemlju). Navedeno se realiziralo 1999. Do 2010. godine majka nije podmirila dio iznosa i bivši partner je pokrenuo ovrhu koja je provedena do razine da je trebao uplatiti procjenu nekretnine i kuća bi otišla na "bubanj". Ovrha je kao zabilježba izbrisana iz zemljišnika 2012 jer on nije uplatio tu procjenu tada te je tad odustao da nas ovrši. Godine 2011 majka je darovala tu nekretninu mojoj sestri koja ju je 2015 nakon smrti pok.majke darovala meni. Ja sam u tu nekretninu uložio poprilična sredstva te je legalizirao a prethodno se uredno proknjižio bez ikakvog tereta te platio porez. Zanima me dali taj partner od pok.majke ako odluči jednog dana može opet provest ovrhu nad mojom nekretninom? :-?:-?:-?

Ne znam dali je bitno za ovu priču ja sam nasljednik iza pok. majke (sestra se nije prihvatila) ali u ostavinskoj masi su samo dvi pokretnine sentimentalne vrijednosti, a stvarne niti 2000 kn.

Unaprijed hvalaa :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isprićavam se, morao sam prokopart po dokumentaciji kojom raspolažem te sam uspio pronaći da su oni 2004. godine sklopili sporazum, temeljem kojeg (ukoliko majka ne podmiri određenini iznos u određenom razdoblju) može putem suda provest neposrednu prisilnu ovrhu na cjelokupnoj imovini što je ovaj i pokrenuo na gore spomenutoj nekretnini. Na temelju pravomoćne i ovršne presude općinskog suda iz 2009 dozvoljena je provedba ovrhe koja je završila kako sam gore spomenuo..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Makun je napisao:

oni 2004. godine sklopili sporazum, temeljem kojeg (ukoliko majka ne podmiri određenini iznos u određenom razdoblju) može putem suda provest neposrednu prisilnu ovrhu na cjelokupnoj imovini

jel citirano(založno pravo)bilo upisano kao teret nekretnine u trenutku kad ste Vi stjecali pravo vlasništva

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija