Jump to content

Dug iza pokojnika


Angel03

Preporučene objave

Pozdrav! Muz mi je poginuo u prometnoj nesreci, a iza njega je ostao dug po (nenamjenskom) kreditu i dugovi po karticama. Imovine nema, ostavinska nije provedena. Dobila sam rjesenje iz kojeg je vidljivo da smo ja i djete nasljednici bez nasljedene imovine. Nakon zatvaranja racuna(tekuci, kreditna) u banku sam poslala smrtni list i rjesenje od jb. Sad gda iz banke trazi da donesem svu potrebnu dokumentaciju(policijsko izvjesce, police,..) u svrhu podmire kredita. Kao ja bi trebala predati nekakav zahtjev za podmiru kredita. Ta polica grupnog osiguranja zivota kojoj je pristupio kao osiguranju kredita ne pokriva alkohol...i nece se iz nje sigurno moci naplatiti jer je tad pio. Policijskog izvjesca jos nema. Sto mi je ciniti? Moze li me banka kojim slucajem ovrsiti? Molim vas za savjet kako da postupam nadalje. Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno, niste trebali nista raditi.

Nasljednici ne mozete biti, jer imovine nema. Samim time ostavinska rasprava nije ni mogla biti odrzana jer nema imovine koja bi ikome pripala...

Prestanite komunicirati s bankom, i s ostalima koji se brinu za vaseg pokojnog muza a traze "samo" neke dokumente da ne bi slucajnu priznali dug i samim time vi osobno odgovarali za placanje istoga...
Jeste li vi bili potpisnica ikakove dokumentacije prilikom odobravanja kredita, kartica, ugovora i sl od vaseg pokojnog muza?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da je važno ovdje reći da ukoliko postoji ovrsna isprava protiv pokojnika još za života,  vjerovnik može podnijeti prijedlog za ovrhu nasljedniku na temelju rjesenja o naslijedivanju,  a sud tada donosi rjesenje o naslijedivanju. Nasljednik tada može uputiti žalbu jer se ne smatra odgovornim za dug ostavitelja.

Nasljednik odgovara za dug ostavitelja do visine vrijednosti naslijeđene imovine,  s tim da na vrijednost naslijeđene imovine kao i za dugove ostavitelja koje je nasljednik već podmirio sud pazi isključivo na prigovor nasljednika. 

Nitko ti neće priznati da ne moraš vraćati dug,  već se na to moraš pozvati. Moraš paziti da nikako ne priznas dug. 

uređeno: od Helena1981 Skreblin
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Angel03 je napisao:

Pozdrav! Muz mi je poginuo u prometnoj nesreci, a iza njega je ostao dug po (nenamjenskom) kreditu i dugovi po karticama. Imovine nema, ostavinska nije provedena. Dobila sam rjesenje iz kojeg je vidljivo da smo ja i djete nasljednici bez nasljedene imovine.

ko je pokrenuo ostavinsku? zašto?

uređeno: od bovu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija