Jump to content

Spajanje čestica


emka

Preporučene objave

Poštovani,

Situacija je slijedeća, ukoliko se kuća nalazi na jednoj manjoj čestici jedan vlasnik, garaža na većoj drugoj čestici drugi vlasnik, objedinjavanjem

čestica pod jedan broj (obitelj )vlasnici objekata ostaju svaki na svom objektu no što se zemljišta tiče svaki postaje suvlasnik na toj objedinjenoj čestici.?

Unaprijed hvala. Srdačan pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O takvoj promjeni, odnosno o spajanju čestica katastar će prijavnim listom izvijestiti gruntovnicu,no navedena promjena neće se moći provesti u gruntovnici bez da se sklopi sporazum između vlasnika obje parcele o tome kakav će biti njihov udio u novoj "spojenoj" zemljišnoj čestici,ovo iz razloga što se upis promjene oblika ili površine u z.k. provodi na temelju prijavnoga lista katastra o promjeni u katastru zemljišta,ali ako bi ta promjena utjecala na knjižna prava, tada je za njenu provedbu u zemljišnoj knjizi potrebno sačiniti i ispravu prikladnu za uknjižbu kojom se upisani nositelji prava na tom zemljištu slažu s tom promjenom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Pozdrav, sa susjedima spajam čestice u jednu česticu puta te je izrađen geodetski parcelacijski elaborat, međutim sad treba priložiti ugovor ili sporazum s kojim bi se to trebalo provesti u ZK. U elaboratu su određeni udjeli vlasnika u toj novoj čestici. Kontaktirao sam nekoliko odvjetnika i svaki govori drukčiju priču (diobni ugovor, ugovor o suvlasništvu, međuvlasnički ugovor) i cijene to od 5 do 20 tisuća kuna. Može neka uputa u kojem smjeru ići ili idealno primjer nekakvog takvog ugovora / sporazuma?

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija