Jump to content

Pravilnik o jednostavnim građevinama i radovima


ljiljic2

Preporučene objave

Dobra večer

Živim u Dubrovniku i imam problem sa susjedom koji zeli teracu na kojoj su stepenice koje mu vode u potkrovlje ograditi zidovima i staklenim stjenama. Ukratko on bi terasu sa stepenicima kompletno zatvorio, a vec sada je ta teraca i stepenice od prozora nase kuce 1.80 cm. Sada preko njihove terase imamo suncevu svjetlost ali ako on napravi to sto želi, onda bi prema nama bi visoki zid koji bi skroz zatvorio svjetlost u nase sobe (prozore) dali mogu ikako sprjeciti u nakani susjeda koji samo misli na sebe i koji me je zagradio vec otprije sa dvojnom kucom na njegovoj parceli koja je po meni preizgradjena. Dali on mora traziti suglasnost za zatvaranje terase jer mi granicimo sa njime. Sta raditi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Pravilnik o jednostavnim građevinama i radovima
Prije 39 minuta, ljiljic2 je napisao:

Dali on mora traziti suglasnost za zatvaranje terase jer mi granicimo sa njime

Ne mora. Morao bi da ste suvlasnici iste građevine. No, ovako kako ste opisali, rekao bih da bi mu za takovo što bila potrebna građ.dozvola, jer se ne radi o pukom natkrivanju stepeništa ili zatvaranju terase prozirnim elementima pročelja što bi bilo izvodivo samo uz glavni projekt prema Pravilniku o jednostavnim građevinama i radovima. I pitanje je bi li je dobio zbog moguće preizgrađenosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija