Jump to content

krivi datum na obavijesti o pp


ozric

Preporučene objave

Poštovanje, 

stigao mi je obavezni prekršajni nalog gdje stoji "kriv je što je dana 18.08.2017. u 1:30 sati, u Gračacu... upravljao vozilom... za koje je isteklo važenje prometne dozvole 17.08.2017." 

U obrazloženju stoji da je policijski službenik podnio izvješće broj 214163130 o počinjenom prekršaju... Uvidom u podneseno izvješće koje se temelji na neposrednom opažanju policijskog službenika utvrđeno je da je okrivljenik počinio opisani prekršaj. Prekršaj je utvrđen sukladno članku 233. pz... Okrivljenik ... kod tijela postupka (PP Gračac?) ima pravo razgledati spis i upoznati se s dokazima protiv njega. 

E sad, u obavijesti o počinjenom prekšaju koju su mi uručili na licu mjesta gore lijevo piše PU Zadarska, PP Gračac, Gračac, 18.07.2017. (mjesto i datum) 

Poštovani, obavještavamo Vas da je dana 18.07.2017.g u 1,30 sati u mjestu Gračac ulica DC 01 dionica 14 isteklo važenje prometne dozvole dana 17.08.2017. godine, odnosno manje od 15 dana. iz članka 238 st 8 istog zakona za koji 700kn ... da u roku od tri dana od uručenja obavijesti dana 18.08.2017. u 01,45 sati... 

Dakle policijski službenik koji je ispunjavao obavijest o počinjenom prekršaju dva puta stavi krivi datum. 

Ja sam se vraćao u Zagreb kako bih produžio registraciju, djevojka me zamolila da malo odrijemam jer sam bio premoren od putovanja. Pristao sam jer mi je postalo teško održavati se budnim. 

Namjeravao sam krenuti dan ranije jer sam pehist ali trajekti nisu vozili zbog valova. 17.08.2017. oko 22:30 odlučio sam da je bolje stati i odspavati dva tri sata pored puta nego ugrožavati sebe i druge. Znao sam da će me zaustaviti. 

Isti moment čim sam došao u Zagreb produžio sam tehnički i osiguranje tako da u prometnoj dozvoli piše PD vrijedi od 17.08.2016. do 17.08.2017. te odmah zatim PD vrijedi od 18.08.2017. do 18.08.2018. Neki dan mi je crko alternator i dobio sam kaznu za svjetla koju sam uredno platio. Auto je jeftini opel iz 1989. godine.

S obzirom da sam nezaposlen i u teškoj obiteljskoj situaciji (bolesni roditelji i sestra) nisam u mogućnosti platiti još i ovu kaznu a da si ne ugrozim egzistenciju. Mislim ugrožena je cijelo vrijeme :)

Uostalom policijska službenica i službenik koji su nas zaustavili nisu imali milosti za sat i pol preko roka, a oni su fulali datum u obavijesti o počinjenom prekršaju za mjesec dana! 

Mogu li se braniti da u obavijesti o počinjenom prekršaju stoji: "...da je dana 18.07.2017. upravljao motornim vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole dana 17.08.2017. godine" dakle upravljao je motornim vozilom 18.07.2017. kada je vozilo bilo uredno registrirano još mjesec dana! Ili ću ih time još samo dodatno razbijesniti? 

Koliko razumijem oni obavijest kakva je potpisana ne smiju naknadno mijenjati. Mogu li oni naknadno priložiti snimku kamere iz vozila ako je na njoj datum kao dokaz protiv mene? 

Ja sam u ZG ne znam kako bih razgledao dokaze protiv mene, piše da je dokaz ta obavijest broj 214163130. 

Doslovce nemam novaca da platim kaznu. Ispričavam se na dugačkom postu. Namjeravam im dostaviti dokumentaciju o obiteljskom stanju (nije neka sreća) ali time automatski ispada da priznajem prekršaj i onda se više neću moći pozvati na krivi datum? 

Jel ima netko neku ideju kaj da radim? 

Hvala!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preleti tekst o prigovorima, pa se odluči.

Prigovor s priznanje, kajanjem, životnim objašnjenjem situacije (kašnjenje, sve što si tu napisao), olakotnim okolnostima (nezaposlen, teška obiteljska situacija...) i molbom da ti se izrekne opomena umjesto novčane kazne (i da te oslobode troškova postupka). Po meni, to je najbolja solucija, a imaš realne šanse da tako i bude. U tom slučaju gore od tih 700 kuna ne možeš proći, a ako bude novčana kazna, sigurno će biti znatno umanjena i opet ćeš imati pravo na plaćanje 2/3.

Ako ćeš ići na negiranje i datum, pozvat će policajce na sud, oni će reći da su pogriješili kod pisanja, ali da si bio u prekršaju i to je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija