Jump to content

Zastara


Bazulj

Preporučene objave

Postovanje. Odredena mi je kazna zatvora u trajanju od 2 godine i 11 mjeseci na koju ce se primjeniti djelomicna uvjetna osuda, odnosno neuvjetovani dio ce iznositi 6 mjeseci zatvora te se kazna zatvora u trajanju od 2 godine i 5 mjeseci nece izvrsiti ukoliko u vremenu od 3 godine ne pocinim novo kazneno djelo (rijec je o preprodaji marihuane). Moje pitanje glasi kada nastupa zastara za navedeno kazneno djelo, odnosno nakon koliko godina cu moci dobiti potvrdu o nekaznjavanju da se mogu zaposliti u civilnom sektoru, drzavnoj instituciji? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Misliš na rehabilitaciju (ne na zastaru), a ona nastupa 5 godina nakon isteka tog uvjeta od 3 godine (znači, nakon 8 godina od pravomoćne presude). Preleti si propis da vidiš detalje.

Što se tiče potvrda, ako je ovaj postupak završen (pravomoćnom kaznom, bez obzira kakvom), odmah možeš dobiti čisto uvjerenje da se protiv tebe ne vodi kazneni postupak (jer se ne vodi, završio je) što većina poslodavaca traži.

Druga vrsta potvrde je izvadak iz kaznene evidencije, a on će biti čist nakon proteka tog vremena.

Dodatno, ako se radi o radnom mjestu za koje je potrebna sigurnosna provjera (policija, vojska...), ova droga će imati utjecaja bez obzira na rehabilitaciju (jer se tamo ne gleda događaj kao takav, nego životne sklonosti, navike i dr.).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Citam sad clanak 106. i mislim da ne bi trebao biti problem. Ucinjeno je kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, medjutim, jedna je maloljetna osoba na popisu stoga sam u nedoumici... Nego, imam jos jedno pitanje koje glasi: smijem li napustiti drzavu prije odsluzivanja kazne? Napustiti u smislu da otidem na 2-3 dana u Sloveniju na planinarenje.

uređeno: od Bazulj
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija