Jump to content

Brak Ukrajinke i Hrvata


Tiberius

Preporučene objave

Pozdrav svima, 

Zanima me ima li tko iskustva sa sklapanjem braka između državljana Ukrajine i državljana Hrvatske. Po mogućnosti da je blak sklopljen u Ukrajini, te se par potom doselio u Hrvatsku.

Prvo pitanje koje se nameće je, mora li ona ishodovati vizu za boravak u RH, budući da je državljanka Ukrajine (s biometrijskom putovnicom, to je isto bitno napomenuti)

Drugo pitanje je, koji bi nam dokumenti trebali za opciju da brak sklopimo u Ukrajini (koliko sam shvatio, putovnica letter of no impendiment [gdje se to uopće dobiva] te međunarodni rodni list, sve skupa apostilirano, prevedeno i notarizirano), a koji da se brak sklopi u RH, a da brak bude legalan i obje zemlje?

Treće, ono što me najviše muči kod cijele priče oko sklapanja braka u Ukrajini jest proces legalizacije braka od 30 dana. Zna li tko što o tome?

4. Što se tiče njenog prava na rad nakon braka, ona ima tehnicij završen, smjer farmaceutskog tehničara (škola završena 2009.) Kako priznati njenu diplomu u RH? 

5. Ako smo u braku prilikom njenog ulaska u RH, mora li se pisati ono pismo pozivnice, gdje piše da ću ja skrbiti o njoj i snositi njene troškove života?

I 6.ako itko može, da mi napravi neku checklistu sa time što i kako moram obaviti, budući da su mi u MVEPu i ukrajinskoj ambasadi dali šture odgovore.

 

Hvala svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija